Nyheder

16/09-2015
Baldvinsson: Har fået et godt indtryk af FCF

Rógvi Baldvinsson har nu været i FC Fredericia i en uges tid, og færingen har fået et godt indtryk af Bet25 Ligaens nuværende duks.

Få dage inden sommertransfervinduet smækkede i, styrkede FC Fredericia truppen med den færøske landsholdsspiller Rógvi Baldvinsson, som skrev satte sin signatur på en kontrakt for resten af 2015.

Forsvarsspilleren nåede dog ikke at træne med sine nye holdkammerater, før han drog af sted på landsholdsopgaver for Færøerne mod henholdsvis Nordirland og Finland.

– Det var selvfølgelig lidt specielt ikke at kunne starte op med det samme, men så var der noget at se frem til. Nu glæder jeg mig bare til at komme godt ind i vores måde at spille på, og det er jeg sikker på, at jeg nok skal komme hurtig efter, siger Rógvi Baldvinsson.

Færingen, som hovedsageligt gør sig på venstre back og i centerforsvaret, kom tilbage fra den færøske landsholdslejr i starten af sidste uge og havde første træning i FC Fredericia sidste onsdag.

– Jeg har fået et rigtig godt indtryk her, hvor jeg er blevet taget rigtig fint imod af alle i og omkring klubben. Forholdene og faciliteterne er rigtig fine, og det har i det hele taget været rigtig fint at komme ind på holdet. Der er højt humør, og vi virker til at være fyldt med selvtillid, siger den 25-årige færing og giver videre sit syn på 1-1 kampen mod Silkeborg IF i torsdags, som han overværede fra tribunen.

– Jeg syntes, at vi så rigtig stærke ud rent fysisk, og jeg synes umiddelbart, at vi har nogle spændende spillertyper på holdet. Vi leverede en god kamp, selvom det kun blev til et enkelt point. På en god dag kunne det godt have blevet til mere.

Baldvinsson fik sin seniordebut som 16-årig for den norske klub Ålgård. Dengang spillede han faktisk angriber eller offensiv midtbane, men som 17-18-årig blev færingen omskolet til forsvarsspiller.

– Jeg skød ret hurtig i vejret på det tidspunkt, og min daværende træner syntes, at jeg havde den helt rigtige fysik og statur til at være forsvarsspiller. Jeg fandt mig hurtig til rette i forsvaret, og jeg kunne derudover bidrage med nogle andre færdigheder til forsvarsspillet i form af en fin teknik og et godt overblik, siger Rógvi Baldvinsson.

FC Fredericias nye færing fortæller desuden, at han også tidligere har spillet en del på den centrale midtbane, mens han nu altså gør sig mest på venstre back eller i det centrale forsvar.

Rógvi Baldvinsson kan debutere i FC Fredericia-trøjen mod Vendsyssel FF, såfremt han er blandt cheftræner Ove Pedersens mandskab, som drager til Hjørring fredag eftermiddag. Der er kampstart kl. 19.00.

/FS


<< TILBAGE TIL OVERSIGT
INSTAGRAM / #FCFREDERICIA