Nyheder

25/11-2016
Boldglade Birger bliver hængende

birger3

Den 63-årige Birger Dyrby vil være at finde på cyklen til FC Fredericias spinningarrangement, forud for søndagens hjemmekamp mod Nykøbing. Til trods for, at han ikke længere er samarbejdspartner, er han stadig at finde til hver kamp på Monjasa Park på sin faste plads, og han støtter stadig op om klubben. Mød den tidligere indehaver af Festmesteren her, der har en enorm kærlighed til fodbold.

Du kender ham måske umiddelbart fra tribunen på FC Fredericias hjemmebane. Men det er ham, der sætter gang i klapsalverne, når de rødblusede får frispark eller hjørnespark, og så kan han kendes på duften af pibe, som også en tro følgesvend for Birger Dyrby, der længe har været aktiv i klubben.

– Jeg ejede Festmesteren i byen i mange år, og FC Fredericia lejede engang termokander og andet service af mig, og så endte jeg med at blive sponsor. Jeg solgte stedet for tre år siden, men fik så at vide, at jeg var velkommen til at fortsætte med at komme i klubben. Derfor hjælper jeg til med flere forskellige ting som blandt andet Odendo og spinning-arrangementet på søndag, siger Birger Dyrby.

Han har med andre ord taget ansvaret for at finde sponsorer, der vil hjælpe FC Fredericia økonomisk, og så trækker han selv i cykeltøjet og har en klar forventning om, hvor langt han skal køre.

– Mine sponsorer har reageret forskelligt, nogen siger, jeg bare skal køre løs, og så vil de støtte et tilsvarende beløb, mens jeg har aftalt en fast donation med nogle af de andre. Jeg vil mindst køre 35 kilometer, det satser jeg på. De andre er lidt nogle pjathovedet, fordi de ikke selv cykler, siger han med et smil.

Det bliver ikke første gang, Birger Dyrby er med til at spinne penge til FC Fredericia, og ifølge ham er der en enormt god stemning.

– Jeg synes generelt, der er en god atmosfære i loungen, men det er klart, den er lidt mere løssluppen på sådan en dag. Flere af de andre kommer forbi med en buffettallerken og vifter foran os på cyklernes næser. Men vi er mange, der kender hinanden, og vi der cykler har det vældig sjovt sammen, fortæller Birger Dyrby, der har været en del af klubben i 15-18 år, det vil også sige før hjemmebanen blev bygget i 2006.

Men her har han også været fast inventar til rigtig mange af Fredericias hjemmekampe, og det har givet ham en masse gode oplevelser både professionelt og personligt.

– Jeg har fået et godt netværk og mødt flere, der lige har spurgt om jeg havde ti minutter – og så er vi endt med at tale meget længere. Så jeg har fået en masse gode bekendtskaber, og så har jeg lært mine børn at kunne lide fodbold ved at have dem med. Nu har jeg nogen gange mit barnebarn på syv år med, så det er en sand fornøjelse, fastslår han.

Fodbold har været en del af det meste af Birger Dyrbys liv. Lige siden han var ung har han trænet unge, og den dag i dag hjælper han også til på F’ernes U13-hold som træner. Den 63-årige efterlønsmodtager nyder at se fodbold, og han lever sig meget ind i det.

– Jeg følger meget med i kampene, jeg ser, og bliver ofte revet med. Det er ligegyldigt om det er en U13-kamp eller Champions League-finalen, så længe der er intensitet, målchancer og underholdning, så er jeg glad, fortæller han.

Han er dog mest til at sidde på stadion og følge med, fordi man kan mærke stemningen bedre. Derfor vil du også kunne finde ham fremover til FC Fredericias hjemmekampe på den faste plads.

 


<< TILBAGE TIL OVERSIGT
INSTAGRAM / #FCFREDERICIA