Nyheder

27/09-2015
Catovic: Dansk fodbold passer mig godt

ARTIKEL BRAGT I KAMPPROGRAMMET D. 27. SEPTEMBER 2015:

Alt var nyt for Admir Catovic, da han i sommer kom til Danmark og FC Fredericia. Men angriberen er faldet godt til og med fire mål i otte kampe har Admir Catovic også fået en god start på banen i FC Fredericia-trøjen.

Den 28. juli i år forstærkede FC Fredericia offensiven med den 27-årige svensk-bosnier, Admir Catovic. Og selvom angriberen tidligere blandt andet havde spillet i den bedste svenske og finske række for henholdsvis AIK Stockholm og VPS, var der nok ikke mange FC Fredericia-tilhængere, som med hånden på hjertet kendte meget til denne den nye mand på Monjasa Park.

FC Fredericias cheftræner, Ove Pedersen, beskrev dengang Catovic som en spiller, der er ”teknisk stærk, som sparker godt med begge ben, og som kan kreere spillet og lave mål”.

Og lave mål har Catovic bevist, at han kan. Især i DBU Pokalen, hvor han i øjeblikket er noteret for tre scoringer – senest med 1-0 scoringen mod OB tirsdag aften. Et mål, som FC Fredericia-angriberen er glad for.

– Det var fantastisk at kunne være med til at hjælpe holdet til at slå OB, som er et stærkt Superliga-hold. Jeg synes, at vi leverer en rigtig god kamp, og vi er glade for, at vi er videre i turneringen, fordi vi vil nå så langt som overhovedet muligt, siger Admir Catovic og fortsætter:

– Kampen er helt sikkert med til at booste selvtilliden på holdet endnu mere. Selvom vi i første halvleg var presset langt tilbage, så beviste vi især i de sidste 45 minutter, at vi kan være med mod et Superliga-hold, og det understreger, at vi er et rigtig stærkt hold.

Den 27-årige svensk-bosnier har i alt scoret fire kasser for FC Fredericia i otte kampe – heraf har halvdelen af dem været som indskifter.

– Jeg er glad for min start her i FC Fredericia, og jeg er glad for at jeg kan hjælpe holdet med mine mål. Jeg er angriber, og det er min ambition at score så mange mål som overhovedet muligt for klubbens skyld. Vi spiller godt for tiden, og når hele holdet præsterer, så er det nemmere for den enkelte at gøre det godt. Og det gælder også for mit vedkommende, siger angriberen.
Catovic og emil p

Hårdt at flytte til et nyt land
Catovic har nu været i FC Fredericia i to måneder, og udenfor banen er han så småt ved at finde sig til rette. For som han selv siger, så er det ikke altid lige nemt at skulle flytte til et nyt land. Han glæder sig dog over, at han prøvede noget lignende, da han flyttede fra Sverige til Finland tilbage i 2014.

– Det er ikke nogen hemmelighed at skulle flytte til et andet land selvfølgelig kræver en del af dig som person. Du kommer til et nyt land, hvor alt er nyt omkring dig. Nye holdkammerater, et nyt sprog og en masse praktiske ting, fordi man starter helt på ny. Derfor har det selvfølgelig været svært til tider, og det kræver selvfølgelig noget tilvænning. Men når det er sagt, så synes jeg min tid indtil videre her i FC Fredericia er gået godt, og det går bedre for hver dag, der går, siger 27-årige Catovic, som hurtigt har fået opbygget et godt venskab med FC Fredericias slovakiske stopper, Matej Podstavek, som ligeledes kom til FC Fredericia denne sommer.

– Vi bor tæt på hinanden, så vi laver mange ting sammen uden for banen. Vi er kommet godt ind på hinanden, og det er rart at have en, som står i samme situation som mig, idet han også lige er kommet til Danmark og FC Fredericia. Så vi hjælper hinanden og bruger meget tid sammen.
Skærmbillede 2015-06-07 kl. 10.56.55

Lærte at spille fodbold på gaden
Admir Catovic blev født i Bosnien i 1987 og flyttede som femårig med sin familie til Sverige i 1992 i forbindelse med krigen i Jugoslavien. Lidt udenfor den svenske hovedstad startede han med at spille fodbold på de svenske gader sammen med andre børn og unge fra nabolaget.

– Vi boede i et område med mange udlændinge, og blandt dem er passionen for fodbold helt enorm. Derfor spillede vi stort set hver aften til midnat – også selvom vi havde trænet eller spillet kamp forinden.

I klubmæssig forstand startede Catovic i den svenske klub, Råsunda, inden han kom til AIK Stockholm som ungdomsspiller tilbage i 1999. Derefter spillede han fra 2006 til 2010 i den næstbedste svenske række for Väsby United – nu AFC United – samt Syrianska. I 2010 tog han så tilbage til AIK Stockholm, men det blev ikke den store succes, hvorfor Catovic tog videre.

– Det vigtigste for mig har altid været at spille, og desværre var der ikke så stor mulighed for det i AIK Stockholm. Derfor tog jeg til Assyriska FF, fordi træneren troede på mig, og det var det, jeg havde brug for. Sidenhen fik jeg muligheden for at komme til den bedste finske række, og jeg følte på det tidspunkt, at jeg gerne ville opleve noget andet end svensk fodbold, siger Catovic og uddyber:

– Svensk fodbold består ofte af mange lange bolde og mange dueller, mens den finske langt fra er så taktisk, som i for eksempel Sverige eller Danmark. Og efter nu at være i FC Fredericia er det min opfattelse, at fodbolden her i Danmark er langt mere taktisk og teknisk anlagt, hvilket passer mig og min måde at spille på meget bedre.

Og at Catovic passer godt til dansk fodbold kan som nævnt ses på, at han allerede nu har fundet vejen til netmaskerne fire gange – blandt andet senest mod OB og Vendsyssel FF. Om det så skal blive til en scoring for tredje kamp i dag, vil tiden vise. Men uanset hvad så nyder Admir Catovic i hvert fald fodbolden i øjeblikket.

/FS


<< TILBAGE TIL OVERSIGT
INSTAGRAM / #FCFREDERICIA