Nyheder

22/09-2015
FC Fredericia i forrygende pokaltriumf

FC Fredericia er videre i den danske pokalturnering, da man hjemme på Monjasa Park slog Superliga-mandskabet OB med 2-1. Den tidligere OB-spiller, Oliver Feldballe, blev matchvinder på et fremragende mål.

Monjasa Park lagde tirsdag aften det grønne græstæppe til 3. runde pokalopgøret mod Superliga-klubben OB. Det var tredje gang, at de to mandskaber tørnede sammen i pokalturneringens historie – én gang hver har det lykkedes at hente en sejr.

FC Fredericia havde til kampen valgt at ændre på fire pladser i startopstillingen i forhold til fredagens kamp mod Vendsyssel i Bet25 Ligaen, hvilket blandt andet betød, at Rógvi Baldvinsson debuterede, mens de to tidligere OB-spillere, Emil Peter Jørgensen og Mikkel Knudsen, spillede fra start.

Og de to sidstnævnte i FC Fredericia-forsvaret havde nok at se til de første 45 minutter. OB sad nemlig solidt på bolden og spillede sig frem til et par store muligheder.

Første gang det brændte lidt på hos Jeppe Højbjerg i FC Fredericia-målet var efter 13 minutter, hvor OB-profilen, Rasmus Falk, spillede et-to inde i feltet for derefter at slå et indlæg ind til bagerste stolpe til Kenneth Zohore. Men OB-angriberens forsøg strøg over mål trods han kun var få meter fra mål.

Efter 24 minutter var Zohore igen på spil, da han blev spillet fri af Rasmus Falk og med en hård, flad afslutning trykkede han af mod Højbjerg – heldigvis for FC Fredericia prellede bolden af på foden af nærmeste stolpe.

Efter 36 minutter slog FC Fredericia så til i den anden ende stik mod spil og chancer. Hagelskjær fandt McGrath med en tværpasning i OB-feltet, og den australske angriber trykkede resolut til læderet. Bolden blev reddet inde foran OB-målet, men på returbolden var Admir Catovic sikker og bragte FC Fredericia foran med 1-0.

Desværre holdte føringen kun til angrebet efter. Rasmus Falk fik alt for meget plads ved baglinjen. Her fandt han Kenneth Zohore, som tæt inde foran mål vendte rundt på en tallerken og sendte OB på 1-1.

Dermed havde jublen over føringsmålet ikke engang lagt sig, før OB havde udlignet. Mere skete der ikke i en første halvleg, hvorfor stillingen forblev 1-1.

Anden halvleg var langt bedre for FC Fredericia. Her formåede man at spille sig frem til langt flere muligheder, end man gjorde i første halvleg, og efter 50 minutters spil var Brent McGrath faktisk tæt på at nå frem til et mellemting mellem et skud og et hårdt indlæg fra Mikkel Knudsen, men australieren manglede lige en til to skostørrelser i at få foden på bolden.

Små ti minutter efter var FC Fredericia tæt på at bringe sig foran efter et hjørnespark, men OB-keeper, Koval, fik en finger på indlægget, så Baldvinsson lige akkurat ikke rammer bolden.

OB var ligesom i første halvleg det bedste hold på bolden og stod også for de fleste chancer, men FC Fredericia-forsvaret formåede jo ældre kampen blev at lukke mere og mere ned.

I det 81. minut brød jublen så ud på Monjasa Park. Brent McGrath modtog bolden på midten af banen i en FCF-omstilling, og med en god førsteberøring og en præcis aflevering satte FC Fredericia-angriberen flot Oliver Feldballe af sted mod OB-målet.

Feldballe var dog presset af en OB-forsvarer, men med en fiks dribling bagom støttebenet var han fri til skud, og alene med OB-keeperen svigtede den tidligere OB-spiller ikke. 2-1 til FC Fredericia og pokalsensationen lurede på det kraftigste.

Ligesom ved det første føringsmål, så lykkedes det igen OB angrebet efter at komme til baglinjen og smide et indlæg ind i FCF-feltet. Men denne gang blev situationen afværget.

OB fortsatte det tunge pres ned mod FC Fredericia og Jeppe Højbjerg, men det lykkedes ikke OB at tvinge kampen ud i forlænget spilletid, og derfor kunne spillerne og resten af Monjasa Park bryde ud i jubel, da dommeren fløjtede af for de 90 minutter.

Dermed er FC Fredericia klar til DBU Pokalens 4. runde – en runde FC Fredericia kun har været i én gang tidligere, da de tilbage i 2011 nåede kvartfinalerne.

Kampfakta:
37’ 1-0 – Admir Catovic, FC Fredericia
38’ 1-1 – Kenneth Zohore, OB
81´2-1 – Oliver Feldballe, FC Fredericia

23´ – Gult kort – Matej Podstavek, FC Fredericia
52’ – Gult kort – Mikkel Kirkeskov, OB
70´ – Gult kort – Rógvi Baldvinsson, FC Fredericia

Tilskuertal: 1.680

Startopstilling:
2. Mikkel Knudsen (ud, 84´)
4. Emil Peter Jørgensen
5. Rógvi Baldvinsson
7. Dennis Høegh (ud, 79´)
8. Admir Catovic (ud, 66´)
15. Brent McGrath
17. Matej Podstavek
18. Sune Kiilerich
20. Christian Ege Nielsen
21. Nikolaj Hagelskjær
33. Jeppe Højbjerg

Udskiftere: 30. Jakob Køhler, 3. Nicholas Gotfredsen, 9. Marco Hansen, 10. Anders Hostrup, 14. Mathias Jacobsen (ind, 79´), 16. Niels Letort (ind, 84´) og 22. Oliver Feldballe (ind, 66´)

/FS


<< TILBAGE TIL OVERSIGT
INSTAGRAM / #FCFREDERICIA