Nyheder

27/10-2015
FCF-FCK: Sådan er det gået tidligere…

Det er tredje gang FC Fredericia og FC København tørner sammen, men første gang, at de to mandskaber mødes i DBU Pokalens 4. runde. Spørgsmålet er så, om tredje gang bliver lykkens gang for FC Fredericia torsdag aften?

På torsdag tørner FC Fredericia og Superligaens i øjeblikket duks, FC København, sammen, når Monjasa Park slår dørene op til pokalbraget i DBU Pokalens 4. spillerunde.

Opgøret bliver tredje gang de to mandskaber mødes i en betydningsfuld kamp – og alle gangene har været i den danske pokalturnering, og tager man et kig på de to tidligere opgør, så står er det gæsterne fra FC København, som har overtaget, eftersom de har trukket sig sejrrigt ud af begge kampe.

Første indbyrdes opgør fandt sted 26. september 2007, efter at FC Fredericia via sejre over Boldklubben Chang Odense og FC Sønderborg havde spillet sig frem til 3. runde af den danske pokalturnering, hvor altså FC København med stjerner som Brede Hangeland, Atiba Huchinson og Libor Sionko ventede.

Monjasa Park lagde græstæppe til pokalbraget denne aften sidst i september, og det blev et opgør, hvor favoritterne hurtig fik bragt sig foran. Der var nemlig ikke spillet mere end fire minutter, før Ailton Almeida havde bragt FC København foran. Men 14 minutter senere fik FC Fredericia bragt balance i regnskabet, da Rasmus Katholm fulgte op afslutning fra distancen fra Søren Philipp, som Nathan Coe ikke kunne holde.

Den stilling holdte indtil lidt ind i anden halvleg, inden den tjekkiske kantspiller Libor Sionko tog sagen i egen hånd og gjorde det både til 2-1 og 3-1 i henholdsvis det 52. og 83. minut.

Dermed blev FC København og 3. runde endestationen for FC Fredericia i pokalturneringen det år, men præcis fem år senere på den samme dato skulle de to mandskaber igen stå overfor hinanden.

Igen dannede Monjasa Park ramme for pokalopgøret mellem de to klubber, men desværre viste FC København sig endnu engang for stærke.
FC Fredericia kom ellers til kampen med stor selvtillid, da man på daværende tidspunkt toppede 1. division sammen med Lyngby Boldklub, men en scoring fra costaricanske Christian Bolaños efter 26 minutter gjorde, at pokaldrømmene syntes langt væk for FC Fredericia.

Og da midtbanespilleren Thomas Kristensen med to mål tidligt i anden halvleg gjorde det både til 2-0 og 3-0, så slukkede hovedstadsklubben endnu engang lyset for FC Fredericia i pokalturneringen.

FC København gik hele vejen det år og kunne dermed lade sig hylde som pokalvindere efter en finalesejr over AC Horsens på 1-0.

Nu er spørgsmålet så, om det er blevet FC Fredericias tur til at revanchere de tidligere opgør. Ét er sikkert – på torsdag fortsætter FC Fredericias pokaleventyr i hvert fald, når FC Fredericia-FC København fløjtes op kl. 18.15.

Husk, at det stadig er muligt at købe billetter – noget du kan gøre enten i SPORTMASTER i Fredericia eller ved indgangen til Monjasa Park på kampdagen.

Vidste du at:
– Nikolaj Hagelskjær er den eneste i den nuværende FC Fredericia-trup, som har været med i et af de tidligere opgør mod FC København. Han spillede samtlige 90 minutter i kampen i 2012. Christian Ege Nielsen sad på bænken i hele det opgør.

– Fløjten på torsdag bliver passet af dommer, Mads-Kristoffer Kristoffersen. Noget han også gjorde i opgøret mellem de to mandskaber tilbage i 2012.

– Marco Hansen er FC Fredericias topscorer i dette års DBU Pokalen. Han står noteret for fire scoringer.
/FS


<< TILBAGE TIL OVERSIGT
INSTAGRAM / #FCFREDERICIA