Nyheder

23/10-2015
FCF fik hævn over Skive

30. september led FC Fredericia et 0-2 nederlag til Skive IK på SPAR NORD ARENA. Fredag aften fik man så revancheret sig med en sejr på 1-2 takket være to mål af Brent McGrath.

For 23 dage siden tabte FC Fredericia med cifrene 0-2 i Skive i en kamp, hvor Ove Pedersens tropper aldrig rigtig fandt melodien. I dag var der så mulighed for at tage revanche for det resultat, da man igen gæstede SPAR NORD ARENA.

Men statistikken var ikke helt med FC Fredericia, eftersom seneste sejr i Skive ligger helt tilbage til 22. April 2012, hvor man vandt med 2-0.

Holdet kom dog med selvtillid i bagagen, takket være 1-0 sejren over FC Vestsjælland i Slagelse i søndags.

Og den selvtillid udmøntede sig i en fin start set med FC Fredericia-briller. For efter en noget rodet indledning, fik FCF sat sig godt på kampen og tilspillede sig en del løse muligheder.

Største chance tilfaldt Brent McGrath efter 19 minutter, da han vendte godt rundt på kanten af feltet og fik trykket af fra en lidt spids vinkel. Bolden ramte dog en Skive-fod og gik i sidenettet.

McGrath skulle dog igen vise sin farlighed efter 34 minutter. Et hjørnespark blev slået skarpt ind på forreste stolpe, og efter lidt klumpspil fik Brent McGrath sidste berøring på en bold, som endte i netmaskerne. 1-0 til FC Fredericia.

Desværre holdte føringen kun tre minutter. Jeppe Højbjerg havde bolden for fødderne i et felt og helt upresset, men da han skulle sparke bolden op ad banen, så fik han ikke luft på clearingen, og så endte bolden lige ud i skoene på Mikael Uhre, som konsekvent takkede for den gratis chance – og så var Skive på 1-1, selvom de egentlig ikke havde formået at spille sig frem til nogle chancer.

Udligningen var også sidste nævneværdige moment i en første halvleg, som FC Fredericia ellers havde siddet totalt på, og så måtte man gå til pause på ligefod med hjemmeholdet.

I anden halvleg var det Skive, der kom bedst ud. Og første gang Skive rigtig spillede sig tæt på en chance i kampen kom efter 49 minutter, da Andreas Albech slog en hård tværpasning ind i feltet langs jorden, men Mikael Uhre kom ikke frem til forsøget.

Derefter begyndte FC Fredericia igen at tage dirigentstokken i hånden, men de store chancer formåede man ikke at spille sig frem til. Først efter 75 minutter kunne FC Fredericia have bragt sig foran igen, men Oliver Feldballe sparkede over mål fra en spids vinkel, efter Marco Hansen ellers havde sat ham godt op.

Målet til FC Fredericia faldt dog otte minutter senere. Et langt indkast blev forlænget ind til Nicholas Gotfredsen, som på akrobatisk vis saksede bolden på overliggeren. Heldigvis for FC Fredericia røg bolden lige ud til Brent McGrath, og så kunne han score sit andet mål i kampen – det sjette i sæsonen.

Den scoring kom Skive sig aldrig over, og så var revanchen fra seneste indbyrdes opgør en kendsgerning. Og for at det ikke skal være løgn, så er sejren også den første på SPAR NORD Arena i godt og vel tre-et-halvt-år.

Med sejren kravler FC Fredericia op på Bet25 Ligaens tredjeplads med sine 23 point for 14 kampe.

Tilskuere: 582

Kampfakta:
34´ – 0-1 – Brent McGrath, FC Fredericia
37´ – 1-1 – Mikael Uhre, Skive IK
83´- 1-2 – Brent McGrath, FC Fredericia

Startopstilling:
3. Nicholas Gotfredsen
4. Emil Peter Jørgensen
7. Dennis Høegh
9. Marco Hansen (ud, 79´)
15. Brent McGrath
17. Matej Podstavek
18. Sune Kiilerich
20. Christian Ege
21. Nikolaj Hagelskjær
22. Oliver Feldballe
33. Jeppe Højbjerg

Udskiftere: 30. Jakob Køhler, 2. Mikkel Knudsen, 5. Rógvi Baldvinsson, 8. Admir Catovic, 10. Anders Hostrup (ind, 79´), 14. Mathias Jacobsen og 16. Niels Letort.

/FS


<< TILBAGE TIL OVERSIGT
INSTAGRAM / #FCFREDERICIA