Nyheder

15/11-2015
FCF måtte nøjes med 2-2

FC Fredericia førte to gange i løbet søndagens Bet25 Liga-opgør mod FC Helsingør, men måtte til sidst tage til takke med 2-2 og det ene point.

Sidst FC Fredericia og FC Helsingør tørnede sammen vandt FC Fredericia med 1-0 på mål af Tobias Perch-Nielsen i en kamp, hvor der var langt mellem chancerne.
I dag stod de to mandskaber så igen over for hinanden, og denne søndag eftermiddag udmøntede dette opgør mellem de to hold sig til et sandt chancehav.

Der var bare spillet halvandet minut, så testede gæsterne for første gang Jakob Køhler, som vogtede buret, fordi Jeppe Højbjerg var væk på landsholdsopgaver med det danske U21-landshold. Men kun en fremragende refleksredning sørgede for, at FC Fredericia ikke fik en mareridt start.

Efter otte minutter burde Brent McGrath have bragt FC Fredericia foran, da han upresset og helt fri på kanten af feltet fik al den tid, han kunne ønske sig, til at udplacere FC Helsingør-keeper, Aris Vapakis. Men FCF-angriberens afslutning gik snært forbi den ene opstander.

Midtvejs i første halvleg kom målet til FC Fredericia dog. En bold blev sendt ind i gæsternes straffesparksfelt, og her tog Nicholas Gotfredsen bolden til sig, og sendte flot bolden sikkert over i modsatte side af, hvor målmanden kom fra. 1-0 til FC Fredericia.

SMå fem minutter efter var først McGrath igen på spil, da Admir Catovic flot satte australieren op til chance, men afslutningen blev blokeret tæt inde foran mål. I momentet efter trykkede Nikolaj Hagelskjær resolut af fra distancen, men Vapakis reddede fint til hjørnespark.

Minuttet inden pausefløjt skulle Jakob Køhler igen på arbejde. Et hjørnespark endte på kanten til en Helsingør-spiller, som bankede til bolden med stor kraft. Køhlers udsyn var blokeret, men han formåede i sidste øjeblik alligevel at få en hånd på afslutningen, og så kunne FC Fredericia gå til pause oppe med en enkelt pind.

Anden halvleg starter med en gigantisk chance til FC Fredericia. Et hjørnespark fra Feldballe bliver sendt tæt ind foran mål og via et par FC Fredericia-berøringer rammer bolden overliggeren, hvorefter Podstavek får skrabet bolden mod mål. Men igen hopper og danser bolden på stregen, og i sidste øjeblik får gæsterne ekspederet bolden ud af farezonen.

Fem minutter senere opstod endnu en kæmpe chance til FC Fredericia. Marco Hansen holder godt fast i bolden på midten af banen, og med en skarp aflevering sender Feldballe McGrath helt alene med Vapakis, som er kommet lidt på mellemhånd og dækker målet fra kanten af feltet. Om det er det, der gør, at McGrath ikke formår at omsætte den store chance til mål, vides ikke, men Vapakis redder i hvert fald fornemt den flade afslutning fra McGrath.

Og den afbrænder skulle vise sig at blive dyr minuttet efter. For efter lidt klumpspil inde foran mål ved Matej Podstavek og FCH-angriber, Martin Koch, endte det med, at Helsingør-spilleren en anelse heldigt kunne skrabe bolden i mål til 1-1.

Tre minutter senere kunne Koch faktisk have gjort ondt endnu værre for FC Fredericia, men hans hovedstød prellede af på overliggeren.

FC Fredericia kom sig dog hurtigt, og i kølvandet på et hjørnespark efter 72 minutter var FC Fredericia igen foran med 2-1. Og endnu engang var det Nicholas Gotfredsen, som var på pletten, da han stod det rigtige sted og sparkede en retur fra målmanden ind i netmaskerne. Dermed er han nu oppe på seks scoringer i Bet25-Ligaen, hvilket betyder, at han er delt topscorer for FCF sammen med Brent McGrath.

Føringen holdte dog kun godt og vel fem minutter. Et hårdt og fladt indlæg blev sendt ind i FC Fredericia-feltet, og her kom Podstavek først. Desværre gled han i bolden, hvorfor hans arm gik til bolden, og FC Helsingør blev derfor tilkendt et straffespark.
Det omsatte Ricki Olsen sikkert til 2-2 ved at sende Jakob Køhler den forkerte vej.

Det blev også resultatet, selvom FC Helsingør faktisk var tæt på at stjæle alle tre point dybt inde i overtiden. Men her kom Køhler endnu engang på svært og reddede altså FC Fredericia det ene point, selvom man stod med de tre i hænderne over to omgange.

Med det ene point står FC Fredericia nu noteret 24 point, hvilket rækker til en femteplads – og seks point efter tredjepladsen, som giver oprykning.

Tilskuere: 681

Kampfakta:
22´- 1-0 – Nicholas Gotfredsen, FC Fredericia
56´- 1-1 – Martin Koch, FC Helsingør
72´- 2-1 – Nicholas Gotfredsen, FC Fredericia
78´- 2-2 – Ricki Olsen, FC Helsingør (Straffe)

20´- Gult kort – Christian Ege, FC Fredericia
77´- Gult kort – Matej Podstavek, FC Fredericia
87´- Gult kort – Brent McGrath, FC Fredericia

Startopstilling:
3. Nicholas Gotfredsen
4. Emil Peter Jørgensen
7. Dennis Høegh (ud, 62´)
8. Admir Catovic (ud, 46´)
15. Brent McGrath
17. Matej Podstavek
18. Sune Kiilerich
20. Christian Ege
21. Nikolaj Hagelskjær
22. Oliver Feldballe
30. Jakob Køhler

Udskiftere: Emil Ousager, 2. Mikkel Knudsen, 5. Rógvi Baldvinsson (ind, 62´), 9. Marco Hansen (ind, 46´), 12. Tobias Perch-Nielsen, 14. Mathias Jacobsen og 16. Niels Letort.

/FS


<< TILBAGE TIL OVERSIGT
INSTAGRAM / #FCFREDERICIA