Nyheder

23/08-2015
FCF på førstepladsen efter ny triumf

FC Fredericia vandt søndag eftermiddag med 3-1 over oprykningskandidaterne fra Lyngby Boldklub og er dermed nu nummer et i Bet25 Ligaen.

Der var dømt topopgør på Monjasa Park, da Lyngby Boldklub gæstede FC Fredericia. Lyngby lå inden dagens kamp nummer to, mens Ove Pedersens tropper lå nummer tre.

Men trods hjemmebanefordelen for FC Fredericia var det Lyngby, som startede kampen bedst. Især angriber Oke Akpoveta var nærgående de første minutter med et par afslutninger mod Jeppe Højbjergs mål.

Efter 11 minutters spil lykkedes det så for Lyngby-angriberen at komme på måltavlen. Et tidligt – men præcist – indlæg blev slået ind i FCF-feltet og her dukkede Oke op, som sikkert headede Lyngby foran med 1-0.

FC Fredericia havde store problemer med at finde ordentlig fodfæste i første halvleg blandt andet på grund af en strid modvind, og derfor var dødboldene også de situationer, hvorpå FC Fredericia fik presset Lyngby bedst i løbet af de første 45 minutter. Men det blev ikke til flere mål inden pausefløjtet – hverken for FC Fredericia eller Lyngbys vedkommende.

I anden halvleg var det så FC Fredericias tur til at spille med medvind, og Ove Pedersens mandskab kom flyvende ud til de sidste 45 minutter.

Efter 47 minutter testede Tobias Perch-Nielsen Lyngby-keeperen med et yderst kvalificeret frisparksforsøg, men Lyngby-målmanden fik et par handsker på afslutningen.

Få minutter efter kom udligningen dog for FC Fredericia. Nikolaj Hagelskjær slog et indlæg til bagerste stolpe, som Lyngbys Michael Lumb ikke fik clearet, og så stod den netop indskiftede Mikkel Knudsen helt fri. Og fra en spids vinkel kvitterede han for det fine indlæg med en resolut afslutning ved nærmeste stolperod. 1-1 og FC Fredericia var tilbage i kampen.

Fire minutter efter vendte kampen fuldstændig på hovedet. FCF-debutanten, Brent McGrath, jagtede en høj, dyb bold, og da Lyngby-keeperen kom på mellemhånd, så strøg bolden over ham i en blød bue, og så kunne McGrath løbe bolden ned i det tomme mål til 2-1.

Minutterne efter 2-1 scoringen fortsatte FC Fredericia trykket ned mod Lyngby-målet, men det udmøntede sig ikke i flere scoringer. Og jo længere halvlegen skred frem, jo bedre kom Lyngby med igen, og de var også tæt på at få udlignet, da Oke Akpoveta ramte stolpen, da han var alene med Jeppe Højbjerg.

FC Fredericia red stormen af, og så kunne Christian Ege bringe FC Fredericia yderligere foran efter 77 minutter, da han nåede højest på et frisparksindlæg fra Nikolaj Hagelskjær.

3-1, og det kom Lyngby sig aldrig over, hvorfor FC Fredericia sikrede sig den tredje hjemmesejr ud af tre mulige og nu er noteret for 11 point i Bet25 Ligaen. Sejren og de tre point betyder også, at FC Fredericia kravler alene op på førstepladsen i ligaen med et enkelt point ned til Vendsyssel FF.

Næste opgave for FC Fredericia er allerede nu på tirsdag, hvor vi skal ud i DBU Pokalens 2. Runde, hvor 2. divisionsmandskabet Brabrand IF venter.

Kampfakta:
11’ 0-1 – Oke Akpoveta, Lyngby BK
49’ 1-1 – Mikkel Knudsen, FC Fredericia
53’ 2-1 – Brent McGrath, FC Fredericia
77’ 3-1 – Christian Ege, FC Fredericia

67´ – Gult kort – Nicholas Gotfredsen, FC Fredericia
84´ – Gult kort – Sune Kiilerich, FC Fredericia
90´ – Gult kort – Matej Podstavek, FC Fredericia

Tilskuertal: 1.130

Startopstilling:
Nicholas Gotfredsen
Dennis Høegh (ud, 90’)
Tobias Perch-Nielsen (ud, 85’)
Brent McGrath
Niels Letort
Matej Podstavek
Sune Kiilerich
Christian Ege Nielsen
Nikolaj Hagelskjær
Oliver Feldballe (ud, 46´)
Jeppe Højbjerg

Udskiftere: Jakob Køhler, Mikkel Knudsen (ind, 46´), Emil Peter Jørgensen (ind, 90’), Marco Hansen (ind, 85’), Anders Hostrup, Mikel Rynell og Christian Nissen.

/FS


<< TILBAGE TIL OVERSIGT
INSTAGRAM / #FCFREDERICIA