Nyheder

22/09-2015
FCF-trekløver klar til OB-gensyn

ARTIKEL BRAGT I KAMPPROGRAMMET D. 22. SEPTEMBER 2015:

Mikkel Knudsen, Emil Peter Jørgensen og Oliver Feldballe har alle en fortid hos dagens modstander i DBU Pokalen, OB. Derfor var glæden også ekstra stor, da OB kom op af lodtrækningsbowlen.

– Jeg må da indrømme, at det gav et lille smil på læben, da vi sad hele holdet sammen og så lodtrækningen i VIP Loungen sammen, og OB kom op af bowlen. Havde vi skulle møde et andet Superliga-hold havde det ikke været lige så specielt, siger Oliver Feldballe.

For når FC Fredericia i aften tørner sammen med Superliga-klubben OB i DBU Pokalens 3. runde, bliver det måske en lidt mere speciel aften for ham, Emil Peter Jørgensen og Mikkel Knudsen.

For imens de fleste nok er klar over, at FC Fredericias cheftræner, Ove Pedersen, stod i spidsen for aftenens modstander i Superligaen i sidste sæson og dermed står over for et møde med sin tidligere arbejdsgiver, så er der også tale om et gensyn for FC Fredericia-trekløveren, da de har fået store dele af deres fodboldopdragelse i netop OB.

– Det bliver sjovt, og det bliver helt sikkert en anderledes, men fed oplevelse at møde OB. Jeg havde nogle rigtig gode år i OB, hvor jeg også spillede sammen med et par af de spillere, der er i deres Superliga-trup den dag i dag – blandt andre Mathias Greve, Mikkel Desler og Rasmus Falk. Især Falk er en af mine gode venner, så ham glæder jeg mig specielt til at stå overfor, siger Mikkel Knudsen, mens Emil Peter Jørgensen supplerer:

– Det bliver selvfølgelig sjovt at skulle møde OB i en pokalkamp, fordi det er min barndomsklub, og jeg har været der i mange år. Så det er selvsagt en kamp, jeg rigtig gerne vil vinde.
Emil peter dribling

Flere følelser end normalt
Emil Peter Jørgensen, Mikkel Knudsen og Oliver Feldballe skiftede alle tre til FC Fredericia denne sommer. Vejen fra OB til Monjasa Park har dog været forskellig; Emil Peter Jørgensen kom til direkte fra den fynske Superliga-klub. Mikkel Knudsen kom til fra Næsby, men spillede i OB som U17- og U19-spiller, hvor han blandt andet blev topscorer i U19-ligaen, mens Oliver Feldballe forlod aftenens modstander efter otte år til fordel for Randers FC tilbage i 2011 for sidenhen at spille i henholdsvis hollandske SC Cambuur og norske Sarpsborg 08, inden han altså i sommer trak FC Fredericia-trøjen over hovedet.

– Der er ikke så mange tilbage fra dengang, jeg var i OB. Kun Rasmus Falk og Matti Lund Nielsen, mens jeg også kender Mohamed El Makrini fra vores fælles tid i hollandske SC Cambuur, siger Oliver Feldballe og fortsætter:
Oliver Feldballe

– Jeg fik mange gode oplevelser med mig i OB med blandt andet Europa League og en pokalsemifinale, og så det er selvfølgelig altid specielt at møde en af sine gamle klubber, fordi der er lidt flere følelser end i en almindelig kamp.

Modsat Oliver Feldballe – som prøvede det i Randers FC – er det første gang for Emil Peter Jørgensen og Mikkel Knudsen, at de skal stå over for deres tidligere klub.

– Derfor var jeg da også godt tilfreds med lodtrækningen, når nu vi trak en Superliga-klub. Og det kunne da være rigtig sjovt at slå dem ud i af pokalturneringen, siger Emil Peter Jørgensen, inden Mikkel Knudsen fortsætter:

– Jeg synes, at det er fedt, at vi får muligheden for at kunne matche os med et hold fra den bedste række, og at det så lige skulle være OB – min tidligere klub, og hvor jeg kender flere af spillerne – det var for mig personligt en rigtig god lodtrækning. Skulle vi trække et Superliga-hold, så skulle det helt sikkert være OB.

Presset er på OB
De tre Odensedrenge er enige om, at OB må påtage sig favoritrollen her tirsdag aften, men FC Fredericia er langt fra uden chancer for at levere en pokaloverraskelse.

– OB er absolut en modstander, hvor vi har chancerne for at avancere. Der er ingen tvivl om, at de er favoritter, men derfor er alt presset også på dem. Fortsætter vi med nogle af de ting, som vi har gjort godt i Bet25 Ligaen, så er jeg sikker på, at det ikke bliver specielt sjovt for OB at møde os her på Monjasa Park i aften. Jeg tror heller ikke, at de ser os som en ønskemodstander, så jeg er fortrøstningsfuld og meget spændt på det her pokalopgør, siger Feldballe og bakkes op af Mikkel Knudsen.

– Jeg tror et hundrede procent på, at vi kan slå OB, fordi jeg mener, at underdog-rollen passer os meget fint. Presset er på OB, og de skal som favoritter og højere rangerende hold gå videre, men jeg tror, det bliver en tæt og spændende kamp, hvor vi i sidste ende forhåbentlig har det der skal til for at gå videre – dermed kan jeg også få håneretten over for Rasmus, slutter Mikkel Knudsen med et grin.
Mikkel knudsen

Udover at det bliver en gensyn for Ove Pedersen, Mikkel Knudsen, Emil Peter Jørgensen og Oliver Feldballe mod OB, så bliver det også et ”Velkommen tilbage” for den tidligere FC Fredericia-angriber, Anders K. Jacobsen, der havde Monjasa Park som sin hjemmebane tilbage i sæsonen 2012/2013. Her nåede han at score 14 mål i 27 kampe for FC Fredericia, inden han blev solgt til AaB.

/FS


<< TILBAGE TIL OVERSIGT
INSTAGRAM / #FCFREDERICIA