Nyheder

22/03-2017
Flere friske Fredericia-talenter kommer op på førsteholdet

FogedFoto: Joan Barløse

Mikkel Foged er det seneste skud på stammen af FC Fredericia-talenter, der får chancen i førsteholdstruppen.

Det er 14 år siden, at Mikkel Foged satte sin ben på Fredericias fodboldbaner. Med sine 17 år har midtbanespilleren altså brugt det meste af sit liv i barndomsklubben.

Og nu spiller Mikkel Foged sammen med de bedste på Fredericias 1. Divisionshold.

– De første 9 uger har været fede! Det har været en udfordring på det fodboldmæssige og det fysiske – så man skal være på til hver træning, siger Mikkel Foged.

Da 2016 blev til 2017 blev den talentfulde spiller rykket op i Jesper Sørensens trup. En beslutning man tog i samarbejde med klubbens ungdomsafdeling.

– Sammen med vores dygtige ungdomstræner har vi lavet en plan til Mikkel, der selvfølgelig også indebærer hans skolegang. Og så håber vi på, at vi kan gøre ham dygtig nok til Fredericias førstehold inden længe, fortæller Jesper Sørensen.

Troen på egne talenter er steget i løbet af de seneste år, hvor Fredericia har haft held med at tage spillere op på førsteholdet.

Ligesom Mikkel Foged nu er rykket op, så har Fredericias talentafdeling også sendt Mathias Jacobsen op på førsteholdet. En spiller, der var afgørende, da han fik chancen på førsteholdet.

Den nye tendens i FC Fredericia varmer hjertet hos FC Fredericias direktør Stig Pedersen.

– Det er dejligt at se, at det store ungdomsarbejde, der bliver gjort, også bærer frugt. Der er et kæmpe arbejde i ungdomsafdelingen med Dennis Foged i spidsen, og det er fedt at se, at vi hiver så dygtige spillere op, lyder det fra Stig Pedersen.

Fredericia investerer mange ressourcer i arbejdet med de unge spiller. Og underligt nok er det ikke altid let, når man har en spiller, der er så god som Mikkel.

– Det har været udfordrende at arbejde med Mikkel. Han har hele tiden været et niveau over de andre. Og det kræver meget af ham selv – noget som vi i fællesskab har lært ham, siger Mogens Hjorth, der er U19-træner for FC Fredericia.

Der er da også sket en betydelig ændring af træningen for Mikkel, efter han er blevet rykket op som senior.

– Alt er på et højere niveau. Nogle af de dage, hvor vi har lange træningspas, kan jeg godt mærke det på fysikken. Man skal lige skrue sig ind på, at der skal afvikles lidt hurtigere – ellers får man en lille sviner, griner Mikkel.

Fredericia har hele tiden set et stort potentiale i klubbens egne talenter som Mikkel Foged. Og Mogens Hjorth anerkender det store arbejde, der er blevet lavet af alle ungdomstrænere i Fredericia.

– Det er fantastisk, at vi i FC igen kan sende en spiller op som senior. FC må have gjort et eller andet rigtigt i ungdommen. Det her er hele ungdomsafdelingens fortjeneste, fortæller Mogens Hjorth.

Fredericias ambitiøse ungdomstrænere sigter efter at kunne sende minimum én spiller op på førsteholdet hvert år, og rækken af dygtige ungdomsspillere stopper naturligvis ikke ved Mikkel Foged.

– Vi har allerede en i U19-truppen, som muligvis er på vej op i førsteholdstruppen. Samtidig har vi også et par stykker i årgang 99, som godt kan komme i nærheden af førsteholdet, afslutter Mogens Hjorth.


<< TILBAGE TIL OVERSIGT
INSTAGRAM / #FCFREDERICIA