Nyheder

28/10-2016
Folk og fodbold fylder hos Feldballe

fcf-vb-38

 

Foto: Joan Barløse
Oliver Feldballe render til daglig rundt på boldbanerne i Fredericia, og i fritiden hjælper fynboen folk, der flytter til landet. Vi har mødt FC Fredericias kantspiller til en snak om fodbold, fordybelse og fremtiden.

FC Fredericias Oliver Feldballe har haft fodbolden som en stor del af livet i de fleste af de 26 år, offensivspilleren har levet. Efter en ungdomskarriere i fynske OB og diverse ungdomslandshold har den sportslige karriere taget manden med det stærke venstreben til både Holland og Norge, inden han i 2015 vendte snuden hjem for at blive en del af Fredericias divisionshold.

Her er han den dag i dag, og ifølge hovedpersonen selv, så gik det hele lige pludselig meget stærkt med fodboldkarrieren.

– Jeg har altid fordybet mig i fodbold. Som lille drømte jeg som så mange andre om at blive fodboldspiller, og lige pludselig stod man der som 17-18-årig og var en del af ungdomslandsholdene og kom ind omkring Superligatruppen i OB. Det var fedt at opleve, at jeg havde udviklet mig, siger kantspilleren.

Udviklet sig har han også som seniorspiller i de to udenlandske klubber, Sarpsborg i Norge og Cambuur i Holland, hvor han har været på kontrakt, men det endte med at være på flere måder end den fodboldfaglige.

– Jeg har arbejdet det sidste halvandet år på et projekt, der henvender sig til folk, der kommer til Danmark og har brug for vejledning til forsikring, CPR-systemet eller noget andet praktisk. Ideen opstod, da jeg var i Norge, fordi jeg oplevede flere gange, hvor svært det er at komme til et nyt land. Folk har altid en udfordring, og hvad der begyndte som en ide er nu udviklet sig til en hjemmeside, hvor der er flere, der har fået vejledning hos os, siger Oliver Feldballe, der har fået siden www.movingto.dk op at køre.

Når alderen engang forhindrer, at Oliver Feldballe spiller fodbold på et professionelt niveau, så kan det også være, at det er i den retning, han vil gå. Men lige nu tager han den med ro alt imens han læser til negot på SDU’s elitetilbud, hvor man kan kombinere skole og sport.

– Jeg er meget glad for løsningen. Jeg har måske savnet noget andet at gå op i end fodbolden, og det har jeg fået med hjemmesiden og mit studie, som er nogle dejlige hobbyer. Det at jeg kan være med til at hjælpe andre gør, at jeg bliver stimuleret på nogle lidt andre måder.

– Hjemmesiden er blevet mere og mere interessant, også fordi jeg kan perspektivere nogle af de ting, jeg selv har oplevet som fodboldspiller over i projektet. Stanko (Alexander Stankovic, målmand i klubben, red) har hjulpet en del til med de tekniske dele af hjemmesiden, og det er også sjovt at få flere med, lyder det fra fynboen.

Negot-uddannelsen er meget bred og giver muligheder indenfor mange genrer i modsætning til Oliver Feldballes hidtidige profession som fodboldspiller. Og selvom den dygtige Fredericia-spiller har mange valg, så kan han dog godt spore sig lidt nærmere ind på, hvad han kommer til at lave på et tidspunkt.

– Det kommer nok til at være noget med folk, sprog og udlandet. Jeg gider i hvert fald ikke noget, hvor jeg kun skal sidde foran en skærm. Jeg har altid været aktiv og elsket interaktion med andre mennesker, så det håber jeg at kunne fortsætte med.

dsc03734

Oliver Feldballe med en ung fan, der der tidligere på efterået var SFO-dag på Monjasa Park

Lige nu er fokusset dog 100 % på fodbolden, og det har det i øvrigt altid været for 26-årige Oliver Feldballe.

– Jeg har aldrig haft nogen tvivl. Jeg vil spille, og jeg har aldrig rigtigt været fristet af byture. Mine erfaringer og kontakter er kommet igennem sporten, og jeg ville aldrig være mine oplevelser foruden, fastslår han.

FC Fredericias nummer 22 kan sammen med resten af holdet opleves i aktion på Monjasa Park på søndag, hvor FC Roskilde kommer på besøg.

Fakta:
Navn: Oliver Feldballe
Alder: 26 år
Position: Kantspiller
Højde: 184 cm
Tidligere klubber: Marienlyst, OB, Randers FC, SC Cambuur, Sarpsborg 08
Er stor Real Madrid-fan


<< TILBAGE TIL OVERSIGT
INSTAGRAM / #FCFREDERICIA