Nyheder

29/09-2016
Fredericiadrengen nyder førsteholdet

dsc03932

Mathias Jacobsen er faldet godt til i FC Fredericias 1. Divisionstrup, men overgangen fra ungdoms- til seniorfodbold var svær. Vi har snakket med FC Fredericia-drengen om livet som professionel.

Han er kun lige fyldt 19, men han er bedre til at spille fodbold, end de fleste. Mathias Jacobsen blev professionel som blot 17-årig, og nu har han en væsentlig rolle på FC Fredericias 1. Divisionshold. Og den unge fredericianer har da heller ikke travlt med at planlægge hele sin fremtid. Han tager tingene som det kommer, og som det går lige nu, så nyder han tilværelsen.

– Det hele kører bare lige nu. Jeg har ikke de store planer, men generelt tager jeg alting, som det kommer. Jeg har masser af tid, og lige nu elsker jeg bare at være her og spille en masse fodbold, siger en glad og træt Mathias Jacobsen efter en hård træning.

Det er lidt over et år siden, at den unge talentfulde spiller blev fast tilknyttet byens bedste fodboldhold, og selvom han er helt på niveau med de andre spillere, så var det svært i starten, fortæller han.

– Det var forfærdeligt. Der er så stor forskel i tempoet fra U19 til senior, og niveauet var et helt andet. I starten blev jeg typisk ringet op dagen før og fik at vide, at jeg skulle træne med næste dag.

– Der var flere gange, hvor jeg næsten ikke gad, men det blev bedre og bedre, jo flere gange, jeg var med. Så nærmede jeg mig også de andres niveau og fik flere og flere venner, lyder det fra den talentfulde offensiv.

Men også før og efter træningen var der ændringer, som Mathias Jacobsen skulle forholde sig til.

– Jeg gik fra at være en af de bedste på U19-holdet, en som de andre så op til, til at være nederst. På førsteholdet tager de yngste altid de tungeste ting til træning, og de andre var jo meget ældre end mig – flere af dem med kone og børn – så det skulle jeg lige vænne mig til, siger han.

Det har han gjort nu. Mathias Jacobsen får mere og mere spilletid, og han nyder at spille i den by, hvor han er vokset op og stadig bor.

– Det er pisse fedt. Det er meget specielt at repræsentere min by. Jeg er vokset op lige uden for voldene, og der bor jeg stadig – så jeg har altid kunne cykle til stadion på fem minutter. Min far spillede også i FC, så jeg har altid været på stadion og set kampe, så det er da specielt selv at være der. Men jeg nyder det, og det er sjovt, at folk snakker med en i Føtex, siger Mathias Jacobsen.

Det unge Fredericiatalent er i en alder, hvor der for de fleste unge er en masse sociale arrangementer og byture, der fylder ugekalenderen. Sådan har Mathias Jacobsen det ikke, men det afholder ham ikke fra at være meget social.

– Jeg bruger meget tid med vennerne. Det er helt slut med byen for mit vedkommende, men så kan man være chauffør, når mine kammerater fylder 18. Det er en del af at være fodboldspiller, fastslår den fredericianske teenager, som håber at være i verdenen i mange år endnu.

– Jeg vil leve af at spille fodbold, så længe jeg kan. Så må vi se bagefter, men det skal jeg ikke tænke over nu, slutter han med et smil.

Du kan se Mathias Jacobsen og de andre dygtige FC Fredericia-spillere i aktion igen på søndag, hvor Næstved gæster Monjasa Park. Kampen starter klokken 15.30.


<< TILBAGE TIL OVERSIGT
INSTAGRAM / #FCFREDERICIA