Nyheder

10/11-2016
Fredericias familie- og fodboldglade fynbo

benjamin-hansen

Benjamin Hansen har altid elsket at spille fodbold, både i medgang og modgang. Hvis det går skidt tyer han til familien, som altid har hjulpet ham med at komme videre og blive stærkere. Bliv klogere på FC Fredericias nummer 4 her:

Benjamin Hansen har bidt sig fast i FC Fredericias startopstilling efter at være kommet til fæstningsbyen forud for denne sæson. Før spillede fynboen, der har en fortid som ungdomsspiller i Vejle, i Odense-klubben Marienlyst, og skiftet til Fredericia var ifølge den unge forsvarsspiller et af sine nemmeste.

– Der er ikke så meget hierarki her som nogle de andre steder, jeg har spillet. Det er dejligt, for der bliver taget sindssygt godt imod en, og man kan snakke lige godt med alle på holdet, fortæller Benjamin Hansen.

Sådan har alle klubskifter dog ikke været for midtstopperen. Hans første store ryk kom, da han var en ung teenager og ellers blot havde været vant til at spille fodbold, fordi det var sjovt.

– Jeg spillede i Næsby i 6. Klasse og var med til en turnering, hvor jeg havde en rigtig god kamp mod OB. Jeg blev kåret til turneringens bedste, og så kunne jeg mærke interesse fra større klubber. Der begyndte jeg at tænke, det ikke bare var leg mere.

Efter nogle år ville Benjamin Hansen gerne på efterskole, hvor han også kunne dyrke sport. Her passede det med, at Vejle havde lavet en sportsefterskole, og da klubben samtidig gerne ville have ham, tog det unge fodboldtalent turen til Jylland.

– Jeg kom fra meget trygge rammer og fra et hold, hvor jeg var den bedste til at blive vildt presset. Jeg spillede med nogle vildt dygtige forsvarsspillere, blandt andet Patrick Bangaard, der er i FCM nu, forklarer han.

Og selvom det kunne være hårdt, så har FC Fredericia-spilleren altid været god til at komme videre, hvis tingene ikke gik, som de skulle. Det især takket være familien.

– Vi har altid snakket meget om tingene i familien. Jeg har meget den filosofi, at det ikke nytter noget at give op, så må man arbejde med sig selv. Derfor er jeg også typen, der trækker sig meget tilbage og går ind i sig selv, fordi jeg er meget fokuseret. Jeg bruger meget tid med min familie og kan bruge dem til rigtig meget, siger han.

Benjamin Hansen har altid haft den tilgang til tingene, også når det kommer til fritidsjobs eller i skolen har han arbejdet på den måde, og det har han kunne overføre til fodboldverdenen.

– Jeg blev træner for de mindste, og der gik ikke lang tid før jeg blev klar over, at det gad jeg slet ikke. Jeg talte med familien og blev enige om, at jeg var nødt til at færdiggøre noget, jeg var startet på. Så jeg kørte på, og den tankegang har jeg kunne overføre til fodbolden, lyder det fra forsvarsspilleren.

– Sådan er det også op til en kamp i dag, der er jeg meget stille, fordi jeg fokuserer meget på opgøret, og det har min kæreste lært, fortæller han med en smil.

Kæresten bor han sammen med i det centrale Odense, og de har været sammen i over tre år. Hun læser på universitetet og arbejder i butik, mens Benjamin Hansen har fodbolden, der fylder meget.

– Så vi har nok at se til, tilføjer han.

Benjamin Hansen og resten af FC Fredericia-truppen skal igen i aktion på søndag, hvor FC Helsingør gæster Monjasa Park. Den kamp starter klokken 13.45.

Fakta:
Navn: Benjamin Hansen
Alder: 22 år
Position: Forsvarsspiller
Trøjenummer: 4
Tidligere klubber: Næsby, Vejle, Marienlyst


<< TILBAGE TIL OVERSIGT
INSTAGRAM / #FCFREDERICIA