Nyheder

28/09-2017
Fredsted: Jeg kan godt være lidt atypisk

fc-brabrand_7440
Livet som professionel fodboldspiller er en kortvarig affære, hvor kort ved man aldrig rigtigt helt. Derfor vil studievejledere landet over, nok råde de fleste til at som minimum, tænke over hvad livet efter fodbolden skal byde på. Hvad skal der ske – kan man sige?

Netop dét spørgsmål, har vi sat vores kvikke venstreback Oliver Fredsted i stævne med.

Det korte svar er noget inde for filmverdenen. Det lange svar er – og nej – Oliver påtænker ikke at være den næste Bond-skurk, eller en enhåndet sværdfægter i Game of Thrones. Det er mere arbejdet bag kameraet, der har Olivers interesse. Oliver søger ind på medievidenskab, en uddannelse der kan dække hans interesser frem mod en karriere i filmens verden. Den her interesse for film, er han vokset op med. Det kan være svært at undgå, når ens far er instruktør og man som Oliver har bevæget sig i den verden fra barnsben af.

– Når man kom hjem fra skole, så kunne godt få blæst ørene ud, når han sad der og klippede med volumen skruet helt op. Han skulle have alle nuancerne med.

Og det er ikke småting, Oliver har set faderen lave gennem tiden. Vi taler dokumentarfilm i Afghanistan, Brasilien. Vi taler reklamefilm. Vi taler Singleliv på kanal 5. I virkeligheden har han nok lavet det meste. Derfor har Oliver også svært ved at definere lige præcis, hvad hans rolle skulle være i en produktion. Vi får dog kogt det ind til enten instruktør eller producer.

– Når jeg sidder og ser film, så kan jeg godt være ham den irriterende type, der snakker alt for meget. Jeg lægger mærke til en masse andre, end de fleste andre ville gøre. Hvordan er det klippet, hvor mange frames bruges der pr. sekund osv.

Så bare fordi, at Oliver til daglig bruger megen tid på fodbold, finder det spændende og går op i det. Så er han altså også god til at lægge det fra sig. Han er god til at skille tingene fra hinanden. Uden for fodbolden, bevæger Oliver sig ikke altid kun rundt i sociale lag, hvor fodbold kan være et omdrejningspunkt.

– Jeg kan godt være lidt atypisk, særligt min alder taget i betragtning. Jeg var til jazz, i et atelier inde i Odense, og jeg var den klart yngste til stede.

Fodbolden fylder altså ikke det hele for Oliver, og når karrieren engang er slut, så er den indstilling måske meget sund. I hvert fald er det tydeligt, at Oliver også har en fremtid når fodboldkarrieren engang slutter. Indtil da ligger fokus på fodbolden, hvor vi kan se Oliver løbe Monjasa Park tyndt.


<< TILBAGE TIL OVERSIGT
INSTAGRAM / #FCFREDERICIA