Nyheder

18/05-2017
– Jeg vågnede op badet i sved

MJacobsen

Alting gik strygende i starten af kalenderåret 2017 for FC Fredericias Mathias Jacobsen. Men en frygtelig skade satte en stopper for den unge midtbanespiller, der har haft det alt andet end sjovt udenfor banen.

I en lille bil ligger Mathias Jacobsen på bagsædet. Selvom Fredericia-spilleren ikke hører til blandt de højeste, er det tæt på umuligt at ligge deromme. Og de voldsomme smerter hjælper heller ikke.

Bilen stopper ved sygehuset. Mathias Jacobsen bliver straks ført indenfor. Intet mindre end syv sygeplejerske omringer ham, da hans ben skal sættes på plads.

– Det var en sindssyg oplevelse. De rev bare benet på plads, da jeg kom derhen. Det var så ulækkert, siger en nærmest forarget Mathias Jacobsen.

Allerede dagen efter var den vævre teknikker igen på vejene, da han blev transporteret til Kolding for at blive opereret. Og efter fem dages indlæggelse var der kun en rigtig ting at gøre.

– Jeg tog til København for at komme væk fra det hele. Alt var bare noget lort, så jeg havde brug for at være sammen med min familie og hygge mig, selvom hele turen var i en kørestol, fortæller Mathias Jacobsen.

Som en gyserfilm
I perioden efter sin skade var der nærmest åbent hus hos Mathias Jacobsen, der havde brug for at få sine tanker væk fra skaden.

– Dagene gik bare hurtigere, når jeg havde drengene over. De har betydet alt for mig. Specielt de dage, hvor jeg har haft det svært, siger Mathias Jacobsen.

Men selvom FIFA og kammeraterne var en fremragende cocktail, som fik dagene til at glide derudaf, så var natten helt anderledes.

– Jeg havde faktisk problemer med at sove. Jeg vågnede op og svedte om natten og kunne ikke falde i søvn igen. Det var ligesom en gyserfilm, hvor folk brækkede benet, siger Mathias Jacobsen.

I drømmene kunne Mathias Jacobsen høre knoglerne knække, så han søgte svar hos de professionelle.

– Jeg fik at vide, at jeg havde svage symptomer på PTSD, som folk får fra krig, fortæller en stadig lettere rystet Mathias Jacobsen.

1 kilo
Seks uger efter sit solouheld kunne Fredericia-talentet allerede begynde at løbe. Men ikke ude på vejene.

– Jeg løb på sådan et vægtreducerende løbebånd (en slags boble, red). I boblen steg der luft op nedefra, som løftede mig, så jeg kun vejede 12 kg. Jeg kunne faktisk løbe i fuld spurt, fordi der ikke rigtig var nogen belastning på mit venstre ben, fortæller Mathias Jacobsen.

Det har selvfølgelig betydet, at midtbanespilleren ikke kun har haft mulighed for at opbygge sin kondition, men faktisk også formået at holde sin kampvægt på et ganske fint niveau.

– Jeg har faktisk kun taget 1 kg på, griner Mathias Jacobsen.

Savnet
Selvom svedturene sent om natten og den mangelende søvn har irriteret den unge kreatør, så har det langt fra været det værste.

– Det er forfærdeligt ikke at spille fodbold. Men jeg kan bare ikke… Det er det værste, jeg nogensinde har oplevet, siger Mathias Jacobsen.

I mandags var første gang i tre måneder, at han kunne klemme sin venstre fod ned i de nu knap så stramme fodboldstøvler.

– Det var kraftedeme en drøm at få støvler på og komme ud på træningsbanen, fortæller Mathias Jacobsen, der heller ikke har rørt en bold siden sin skade.

– Det kan ikke beskrives, hvor meget jeg har savnet fodbold. Jeg glæder mig absurd meget. Vi har ferie lige om lidt, men jeg ser bare frem til, at den er overstået, smiler Mathias Jacobsen.

Alting peger nu i den rigtige retning for Fredericia-spillerne. Han er fri af sine mareridt, og så er han så småt ved at vende tilbage til grønsværen. Målet og håbet er første turneringskamp i den nye sæson.

 


<< TILBAGE TIL OVERSIGT
INSTAGRAM / #FCFREDERICIA