Nyheder

15/01-2016
Jesper Sørensen om den første uge i FC Fredericia

Den nye cheftræner, Jesper Sørensen, har haft sin første uge på træningsbanen med FC Fredericia-truppen. Og træneren, der senest var i AGF, er tilfreds med det, han har set indtil videre.

– Det har været et positivt indtryk de første træningspas. Spillerne er træningsparate, lydhøre og ivrige for at komme i gang, siger han.

Samtidig roser han den træningskultur forgængeren, Ove Pedersen, har efterladt.

Man kan godt mærke, at de har været vant til at arbejde hårdt og træne godt.

Da ledelsen i FC Fredericia kontaktede ham, var han ikke i tvivl om, at FC Fredericia ville være det rigtige sted for ham.

– Klubben kan tilbyde mig nogle gode udfordringer, og jeg syntes, det lød interessant. Det er en spændende klub.

Selvom den første uge har været positiv, vil Jesper Sørensen hellere vente med at sætte konkrete målsætninger med den nuværende trup.

– Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal forvente. Jeg forventer, vi bliver bedre og bedre. Vi skal forbedre os på alle parametre, og spillerne skal blive dygtigere og dygtigere, siger han.

Smal trup

En af grundene til, at det endnu er svært at sætte helt specifikke målsætninger, er størrelsen på den nuværende trup.

– Det er ikke nogen hemmelighed, at truppen er smal, så der skal suppleres op. Men det skal være de rigtige spillere. Jeg skal finde ud af, hvilke kompetencer vi har nu. Vi skal ikke købe spillere, der er marginalt bedre eller skal sidde på bænken, siger han.

En af de positioner, hvor der skulle købes ind til, var målmandsposten. Her gjorde FC Fredericia i begyndelsen af ugen et scoop, da man underskrev en kontrakt med den tidligere superliga-keeper, Thomas Mikkelsen. Og Jesper Sørensen er yderst tilfreds med tilgangen.

– Det har været vigtigt, at få en målmand ind, så vi nu har to. Thomas har overrasket mig positivt. Han har et godt niveau, og det har han også vist i superligaen. Han har en god indstilling og er meget til stede i træningen og god til at dirrigere med sit forsvar og træffer gode valg, siger Jesper Sørensen.

Selvom Thomas Mikkelsen umiddelbart ligner førstevalg som målmand, vil Jesper Sørensen ikke give garantier. Ifølge cheftræneren så har den anden keeper i truppen, Jakob Køhler, samme muligheder for at komme til at stå mellem stængerne, når forårssæsonen bliver skudt i gang i marts.

– Jeg kan ikke garantere spilletid. Det ved de også godt. De afgør selv om de vil spille, slutter Jesper Sørensen af.

Den første test, spillerne får i kamp, bliver den 21. januar, hvor FC Fredericia spiller træningskamp mod Sønderjyske på udebane.


<< TILBAGE TIL OVERSIGT
INSTAGRAM / #FCFREDERICIA