Nyheder

15/11-2015
Letort vil tage mere ansvar

ARTIKEL BRAGT I KAMPPROGRAMMET D. 15. NOVEMBER 2015:

Han var egentlig regnet som en udviklingsspiller i FC Fredericia, men fra dag ét erobrede han en plads i startopstillingen, og i sidste uge forlængede han så sin aftale med FC Fredericia, så den nu løber frem til sommeren 2017.

FC Fredericia hentede i sommer 11 nye spillere til truppen – hvis man tæller Jeppe Højbjergs forlængelse af lejeopholdet med. Blandt de 11 nye var Niels Letort som blev hentet til fra 2. Divisionsklubben Kolding IF på en kontrakt gældende seks måneder frem.

Den unge midtbanespiller, der allerede i vinters trænede lidt med i FC Fredericia, men altså først skiftede denne sommer, var tiltænkt en rolle som udviklingsspiller i truppen, men sådan er det langt fra gået.

– I forbindelse med skiftet i sommer forventningsafstemte jeg med Ove, så jeg var klar over, at jeg ikke var hentet ind til startopstillingen, men i stedet stille og roligt skulle tage nogle skridt, så jeg nærmede mig den. Men det ændrede sig så på et splitsekund, da der kom den frie plads inde ved siden af Christian Ege på den centrale midtbane. Den chance greb jeg heldigvis, og jeg har derfor fået langt mere spilletid, end jeg havde turde håbe på, siger Niels Letort og uddyber.

– Lige så hårdt, som det er at blive hentet ind til startopstillingen og så ikke at spille, lige så stort et boost har det været for mig at opleve det omvendte. At få så stor en tillid fra dag ét har været fantastisk, og det har været stort at beholde sin plads, selvom folk kom tilbage fra skader. Det har givet selvtillid og en stor tro på tingene. Derudover hjalp det selvfølgelig også på det hele, at vi fik de gode resultater i starten. Vi gjorde det godt som hold, og det var jeg en del af.

Forlængelse et kæmpe skulderklap
Letort har spillet de 13 første kampe i Bet25 Ligaen for start, mens det også blev til spilletid mod blandt andre Superligaklubberne OB og FC København i DBU Pokalen. Alt i alt står han i skrivende stund noteret for 14 kampe for FC Fredericia, og selvom han har måtte se til fra bænken i de seneste kampe, så var kontraktforlængelsen, der blev skrevet under i sidste uge, mellem Niels Letort og FC Fredericia nærmest uundgåelig.

– Præmissen for sommerens aftale var, at efteråret skulle bruges på at vise, at jeg kunne spille med. Derfor er jeg rigtig glad for den her kontraktforlængelse og noget, som jeg er utrolig stolt over, siger Letort og fortsætter:

– Det gør også, at fremtiden nu er kommet på plads, og det er selvfølgelig med til at give noget mere arbejdsro, uden det dog har fyldt i hovedet på mig. Men den her forlængelse er et fedt signal at få fra klubben og træneren, og jeg ser det som et kæmpe skulderklap.

– Jeg har fra første dag bare nydt min fodbold her i FC Fredericia, og det er jeg meget glad for, at jeg kan fortsætte med. Udenfor banen har jeg fundet mig rigtig godt tilpas i hverdagen. Det har været en super fed trup at falde ind i og nemt at komme ind i omklædningsrummet, og selvom vi fik en masse nye ansigter ind denne sommer, så har der alligevel været faste rammer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vil rykke på alle parametre
Med kontraktforlængelsen kan Niels Letort sætte første flueben ud for en af hans målsætninger. Nu venter der så nye mål fremover for den 20-årige midtbanespiller.

– Jeg går først og fremmest ind til det næste halvandet år af min kontrakt med FC Fredericia med et stort smil på læben. Derudover er målet, at vi skal forsøge at spille os så højt op i tabellen som muligt. Vores målsætning er top 5, og den holder vi os kun lige indenfor på et hængende hår i øjeblikket, så det gælder for os i de resterende kampe af efteråret at få fastholdt den placering eller endda forbedre den, så vi kan opfylde målsætningen, siger Letort og fortsætter:

– Rent personligt vil jeg gerne rykke mig på alle parametre, hvilket jeg også forventer, at jeg kan. Vi har et rigtig godt træningsmiljø, som giver mig muligheden for det. Så bliver det krydret med spilletid i kampene, så er jeg overbevist om, at jeg kan udvikle mig til at blive en mere fremtrædende spiller for FC Fredericia, og en spiller som kommer til at tage mere ansvar.

Svær kamp i vente
Om Niels Letort er tilbage blandt de 11 startende for FC Fredericia mod dagens modstander, FC Helsingør, er endnu uvist. Men han var blandt starterne i det første opgør mellem de to mandskaber, som endte med en 1-0 sejr til FC Fredericia. Og Niels Letort husker kampen, som en meget tæt affære.

– Vi kom til den kamp med en frisk 4-0 sejr over FC Roskilde i rygsækken, mens vi desværre denne gang kommer til kampen med to snævre nederlag. Men det bliver tæt, hvilket det også var i den første kamp. Kun en lille solo-aktion af Tobias Perch-Nielsen sørgede for, at vi kunne trække os sejrrigt ud af den kamp, siger Letort og fortsætter:

– FC Helsingør har overrasket, og måske fået en del flere point, end nogen måske havde regnet med. Så det bliver en svær kamp, men jeg ser rigtig gode chancer for at tage sejren. Om det så bliver på endnu en soloaktion er underordnet, så længe vi står med de tre point efter de 90 minutter, slutter Niels Letort.

/FS


<< TILBAGE TIL OVERSIGT
INSTAGRAM / #FCFREDERICIA