Nyheder

24/11-2016
Målmageren Mamadou er glad for Danmark

fcf-vb-16

FC Fredericias angriber fra Elfenbenskysten, Mamadou Soro Nanga, har fået gang i scoringen i efterårssæsonen, men faktisk lå det slet ikke i kortene, at ivorianeren skulle leve af at spille fodbold. Mød den høje afrikaner her.

Han har aldrig selv været i tvivl. Mamadou Soro Nanga spillede som helt lille fodbold og drømte om at gøre det til en levevej, men ideen blev ikke vel mødt hjemmefra, hvor den store angribers forældre havde andre planer for sønnen.

– Jeg har altid villet spille fodbold, for jeg elsker det virkelig. Mine forældre var imod det i starten, og min træner kom en dag hjem til dem og snakkede om mig, men de sagde nej til fodbolden, fordi de ville have, jeg skulle læse i stedet, forklarer Mamadou Soro Nanga på en kold november-dag.

Han fortsatte dog med at spille, og efter noget tid begyndte forældrene at indse, at knægten har nogle evner, der kan føre ham til en lang karriere inden for sporten.

– Det var meget svært, fordi jeg så gerne ville spille, men også ville gøre, som min mor og far sagde. Folk kom og sagde til mig, at jeg var god, og det var først, da jeg var 17 år, at jeg fik godkendelse hjemmefra til at forfølge drømmen, siger FC Fredericias nummer 19.

Og det har han virkelig gjort, den stærke angriber. Først fik han chancen i en klub i Mali, hvorefter han kom tilbage til Elfenbenskysten, hvor han meget hurtigt spillede sig til startpladsen i AFAD Djékanou efter blandt andet fem scoringer i den afrikanske udgave af Champions League.

Det gode spil sendte ham først til Marokko og sidenhen til Oman, hvor det blev til blandet succes – mest på grund af et brækket ben, hvilket holdt ham ude længe. Mamadou har altid drømt om at spille i Europa, og da muligheden opstod i FC Fredericia, slog ivorianeren til.

– Da jeg kom til Fredericia snakkede jeg med Jesper Sørensen. Han gav mig selvtillid og jeg er rigtig glad for ham. Han vil gøre mig til en bedre fodboldspiller, og han har motiveret mig til altid at yde 100% på banen. Jeg er meget glad for holdet, fordi alle spillere har en god indstilling til tingene, lyder det fra Mamadou Soro Nanga.

Det er dog ikke alting ved Danmark, der huer angriberen.

– Fredericia er en dejlig by, men her er virkelig koldt. Jeg har dog fået at vide, at det bliver bedre til foråret, så det skal nok gå, siger han grinende.

Mamadou Soro Nanga har fået gang i målscoringen i denne sæson, og i seneste kamp mod AB sendte han også bolden i nettet. De, der har oplevet ham på Monjasa Park, ved, at han har det med at lave flik-flak, når han eller holdet scorer. Og det er der en særlig grund til.

– Da jeg var lille, gik jeg til taekwondo med mine brødre – og vi elskede at lave sådan nogle vilde ting i luften. Normalt danser folk fra mit land, når de scorer, men det er jeg virkelig dårlig til, så jeg laver en salto – selvom min mor siger, jeg skal droppe det, fortæller Mamadou Soro Nanga.

Og netop familien følger meget med i, hvordan det går deres dygtige angriber, og det betyder meget for FC Fredericias spidsangriber at have dem i ryggen.

– I Afrika er det vigtigt, at din familie har motivationen for fodbold. De tvivlede måske i starten, men når de kan læse om mig i avisen eller se mig spille med hjertet, så bliver de stolte, og det er rigtig rart, slutter han.

Om det bliver til mål og flik-flak fra Mamadou Soro Nangas side til årets sidste hjemmekamp på søndag mod Nykøbing FC, det må du komme på Monjasa Park for at finde ud af. Her kan du opleve byens fodboldhold til en fremragende fodboldkamp, som fløjtes i gang klokken 13.45.

Fakta:

Navn: Mamadou Soro Nanga
Alder: 23
Højde: 189 cm
Position: Angriber
Tidligere klubber: AFAD Djékanou, RS Berkane, Al-Nasr Salalah


<< TILBAGE TIL OVERSIGT
INSTAGRAM / #FCFREDERICIA