Nyheder

01/09-2016
Mød madglade Matej her

fc-køge_7710

 

Eftertænksomheden er tydelig, da FC Fredericias tårnhøje midterforsvarer Matej Podstavek bliver spurgt om, hvad han skulle lave, hvis han nu ikke var fodboldspiller.

Den defensive slovak kører flere gange fingrene over hovedbunden, men lige lidt hjælper det. Lige indtil et bud pludselig dukker op.

– Jeg ville i hvert fald være overvægtig, for jeg elsker mad, siger han grinende.

Men overvægtig er han i hvert fald ikke. Heldigvis, for han er en vigtig del af holdets defensiv, og det har han været lige siden, han kom til klubben i sommeren 2015.

Matej Podstavek er fra Slovakiet, og her havde han første gang en bold imellem fødderne, da han var syv år. Og den er nærmest ikke blevet sluppet siden.

– Jeg havde muligheden for at spille fodbold, og jeg har ikke fået nogle skader, så det er jeg taknemmelig for.

Inden FC Fredericia spillede Podstavek i Tjekkiet, og overgangen fra der til Danmark var til at mærke på de fleste områder.

– Fodbold er det samme overalt i verden. På banen altså. Det er det udenom, der er forskelligt. Alt er dyrt her, og sproget ligger så langt væk fra hvad jeg er vant til, og der er mange flere forskellige kulturer her, men det kan jeg godt lide. Og det hele bliver bedre og bedre, siger Matej Podstavek, som får undervisning i dansk ved siden af fodbolden.

Særligt maden har også været noget, midtstopperen har skulle vænne sig til.

– Da jeg første gang kom til frokost efter en træning, så jeg alt rugbrødet og tænkte: Hvad er det her? En slags forret? Man skal lige vænne sig til det, menDSC03377 jeg kan rigtig godt lide det, siger Podstavek, som også har bragt noget slovakisk ind i køkkenet i lejligheden i Fredericia.

– Jeg har nogle krydderier hjemmefra, som jeg tit bruger i madlavningen. Jeg kan godt lide at få noget forskelligt at spise, men nogen gange savner man mors mad. Sådan tror jeg de fleste har det, at mors mad er bedst, siger han.

Og apropos mor og hjemlandet, så er der nogle ting, Matej Podstavek savner ved at være i Slovakiet, som Danmark ikke rigtig kan tilbyde.

– Der er meget fladt her. Jeg savner bjerge og at stå på ski, det er jeg ret god til. Altså jeg vinder ingen OL-medalje, men det er fint. Til gengæld er der strande her, og der tager jeg ofte hen, siger Matej Podstavek, som har kontrakt med FC Fredericia indtil næste sommer.

Fakta:

Navn: Matej Podstavek
Trøjenummer: 17
Position: Midterforsvar
Alder: 25
Højde: 195 cm
Nationalitet: Slovakisk
Tidligere klubber: SK Dynamo Ceske Budejovice, Banska Bystrica


<< TILBAGE TIL OVERSIGT
INSTAGRAM / #FCFREDERICIA