Nyheder

07/11-2017
Morten: Erik er en moderne midtstopper

Vi er meget glade for, at kunne præsentere Erik Nissen, som ny mand i FC Fredericia. Han har skrevet under på 2½-årig kontrakt. 

20-årige Erik Nissen har siden januar spillet i Kolding IF. Her har han mere flere markante præstationer, vist hvad hans potentiale har at byde på. Han kom til Kolding IF, efter en tid som ungdomsspiller i SønderjyskE. Og allerede tilbage i SønderjyskE-tiden, havde han fået rettet opmærksomhed imod sig.

Vores assistenttræner Morten Dahm Kjærgaard, var blandt dem der havde holdt øje med den unge Nissen. Derfor var det kun naturligt, at Morten fortsat holdt øje med den talentfulde midtstopper, da han skiftede Haderslev ud med Kolding.

En moderne midtstopper
Og der ryger da også en del roser i Eriks retning, når man spørger Morten om hans kvaliteter.

– Erik er en moderne midtstopper, i den forstand, at han ikke er bleg for at bringe bolden frem på banen. Han kan selv sætte den første mand, og så tage den rigtige beslutning, med at skille sig af med bolden igen. Lad det være sig korte afleveringer eller diagonaler. Altså er han en boldspillende midtstopper, hvilket passer perfekt ind i måden vi vil spille fodbold på, fortæller Morten.

– Dertil har han også en aggressivitet i sit spil, som er vigtig at have som forsvarspiller. Han er ikke bange for duellerne, og går helhjertet ind i dem, fortsætter Morten.

Lader sig ikke kue
På trods af sin unge alder, er Erik, ifølge Morten, lader han sig ikke sådan kue.

– Jeg så ham i en pokalkamp mod Hobro, hvor han skulle dække Pål Kirkevold, og han havde godt styr på ham. Han er god til at holde hovedet koldt, også i de pressede situationer, fortæller Morten.

Med sine 193 centimeter rager Erik godt op i landskabet, og er derfor også naturligt en faktor i hovedspillet.

– Vi har med Erik Nissen fået os høj forsvarsspiller, der er god med fødderne, men også god med hovedet. Han kan nemt deltage i det etablerede spil, samt gå ind og vise hans tilstedeværelse rent fysisk, fortæller Morten.

Skal ind i vores måde at spille på
I FC Fredercia har vi en anden måde at spille forsvar på, end de har i Kolding. Så derfor skal Erik naturligvis ind i det først. Men her er Morten også fortrøstningsfuld.

– Han skal selvfølgelig lige ind i måden vi spiller forsvar på. Men det har han alle forudsætninger for at kunne klare, uden problemer, afslutter Morten.

Vi byder Erik et stort velkommen i FC Fredericia – og håber, at i vil gøre det samme.


<< TILBAGE TIL OVERSIGT
INSTAGRAM / #FCFREDERICIA