Nyheder

17/03-2016
Negativt resultat i FC Fredericia for 2015

FC Fredericia er allerede nu i gang med en kapitaludvidelse, som skal genskabe den økonomiske stabilitet i klubben efter underskud i 2015

Onsdag aften blev regnskabet for 2015 fremlagt ved den årlige generalforsamling i FC Fredericia. Resultatet var et minus på 2,5 millioner kroner.

Det er selvfølgelig yderst utilfredsstillende, lyder det fra FC Fredericias bestyrelsesformand, Morten Rahbek.

Det store minus skal ses som et resultat af, at foråret 2015, rent sportsligt, ikke gik som forventet. FC Fredericia blev, efter en lang række af nederlag, særdeles nedrykningstruet, og derfor blev der skiftet ud på trænerposten og tilført spillertruppen ekstra ressourcer – altsammen tiltag, som kostede mange penge.

– Vi gjorde alt for at undgå nedrykning. Vi stod med en helt unaturlig skadesplaget trup og var nødt til at tilføre yderligere ressourcer, hvis vi skulle overleve i 1. division. Derudover fik vi tilknyttet Peter Sørensen i de sidste ni kampe i foråret. Vi fik heldigvis reddet os fra nedrykningen, som ville have haft endnu større økonomiske konsekvenser, siger Morten Rahbek.

Den dårlige placering i tabellen betød, at flere af de normale indtægtskilder svandt ind – eksempelvis tv-penge, der var væsentligt mindre end budgetteret. Det negative regnskab har betydet, at egenkapitalen er røget ned i et minus på 870.000 kroner.

Allerede nu er der foretaget tiltag til at reetablere egenkapitalen.

– Vi er allerede i fuld gang med at lave en kapitaludvidelse, så vi kan få reetableret egenkapitalen hurtigst muligt. En sund økonomi og balance i regnskabet er en af grundstenene i FC Fredericia, så det arbejder vi målrettet på at få genoprettet, siger bestyrelsesformanden.

Bestyrelsesformanden er yderst optimistisk omkring kapitaludvidelsen, og han er ikke i tvivl om, at der fortsat kan drives fodbold på fuldtidsniveau i Fredericia.

– Det er vigtigt at slå fast, at FC Fredericia fortsat vil være en del af dansk topfodbold. Vi er meget positive omkring kapitaludvidelsen, og grundlaget for at drive fuldtidsfodbold i FC Fredericia, mener vi, er til stede. Vi har et rigtig godt trænerteam samt en spillertrup, der pt. er yderst interessant, og vi ser derfor fremtiden positivt i møde. Der er dermed ingen grund til at bekymre sig om, hvorvidt man i fremtiden kan komme til topfodbold på Monjasa Park – det kan man allerede på søndag mod Næstved, siger Morten Rahbek


<< TILBAGE TIL OVERSIGT
INSTAGRAM / #FCFREDERICIA