Nyheder

23/08-2015
Nyt koncept skal udvikle de unge FC Fredericia-talenter yderligere

FC Fredericia indleder næste mandag for første gang deres nye Fodboldskole-koncept, hvor fokus her i endnu højere grad er på at udvikle de individuelle kvaliteter hos den enkelte spiller.

For to uger siden kunne FC Fredericia offentliggøre, at man udbyggede ungdomsarbejdet, da der er blev lavet en overbygningsaftale med Erritsø GIF, Taulov/Skærbæk IF, Bredstrup-Pjedsted Idrætsforening samt de eksisterende klubber Fredericia KFUM og Fredericia forenede Fodboldklubber.

Nu er der så igen spændende nyt på ungdomsfronten i FC Fredericia. På næste mandag bliver et nyt trænings-setup for de unge FC Fredericia-talenter nemlig skudt i gang, når FC Fredericias talentskole for vores ungdomshold efter planen for første gang løber af stablen den 31. august.

Det nye koncept fungerer som en fodboldskole og omhandler FC Fredericias ungdomshold fra U11 til og med U15. I dette nye træningsmiljø er fokus i endnu højere grad end tidligere på at udvikle de individuelle kompetencer og kvaliteter hos den enkelte spiller.

Så i stedet for de traditionelle fire holdtræninger om ugen, hvor man har været opdelt efter alder, så bliver det nu brudt helt anderledes op.

– Med det nye fodboldskole-koncept har vi lagt nogle af vores træningspas om, hvor vi fremover ikke udelukkende kigger på alder, men i stedet bryder det op i færdighedsniveauer. Det vil sige, at vi nu kigger på, hvad den enkelte har af behov for at kunne udvikle sig yderligere, siger FC Fredericias talentchef, Dennis Foged Hansen, og fortsætter:

– Det, vi gerne vil, er i endnu højere grad at have fokus på den enkelte spillers udvikling. Det har ikke været muligt for os på samme niveau ved at træne årgangene for sig selv, fordi de unge mennesker jo er forskellige. Med det nye koncept kan vi tage enkelte spillere fra hver af årgangene fra U11 til og med U15 og træne lige nøjagtig den færdighed, som de har brug for at udvikle i en given periode.

– Det er noget, vi har været meget opsatte på at få søsat, fordi det er vigtigt, at vores ungdomsspillere får de bedste betingelser for at udvikle sig i netop den her alder, da man kan kalde det for deres motoriske guldalder. Det er her, de kan lære mest muligt på det individuelle plan.

Kampene prioriteres fortsat
Helt konkret vil U11 og U12 blive opdelt om fredagen, mens U13-15 vil blive opdelt både om mandagen og om fredagen. Ungdomsholdene træner fortsat fire gange om ugen, og der er derfor ikke pillet ved antallet af ugentlige træningspas, men altså kun måden hvorpå den er struktureret. Det vil også sige, at de unge mennesker fortsat træner med deres oprindelige hold på de dage, hvor de ikke opdeles.

– Det skyldes blandt andet, at vi endnu ikke er oppe på den helt øverste licens-hylde. Med FC Fredericias T-licens betyder det altså fortsat, at vi skal kvalificere os til at spille i de bedste ungdomsrækker i Danmark. Derfor er vi også nødt til at prioritere de enkelte holds kampe, så vi både kan tilbyde vores unge talenter et godt træningsmiljø samt kampe på så højt plan som muligt, siger Dennis Foged Hansen.

Målet er et endnu højere niveau
Et af de vigtigste ting for det nye træningsmiljø er, at spillerne er godt ”normeret”. Det vil sige, at de enkelte opdelinger ikke indeholder mere end ti spillere. Ved at gøre således vil det være muligt at gå helt ned i detaljen med den enkelte, så de unge talenter har de bedste forudsætninger for at blive endnu mere kapable, når de kommer højere op i årgangene.

– Målet er, at vi får udviklet nogle spillere, som, når de når U15-alderen, har et endnu højere individuelt niveau. Så vi håber ved, at vi nu i højere grad er endnu mere målrettede på den enkeltes udvikling og spidskompetencer kan gøre vedkommende endnu dygtigere, hvilket dermed vil gavne alle vores ungdomshold hele vejen op igennem systemet og forhåbentlig til slut også FC Fredericias førstehold.

– Det hele er selvfølgelig nyt, men jeg glæder mig rigtig meget til at se, hvad det munder ud i. Der er ikke nogen, der siger, at det her er en færdig løsning, men jeg ser frem til at se, om det lykkes os at få løftet niveauet i vores ungdomsarbejde med det, vi nu har sat i gang, slutter FC Fredericias talentchef, Dennis Foged Hansen.

/FS


<< TILBAGE TIL OVERSIGT
INSTAGRAM / #FCFREDERICIA