Nyheder

31/03-2017
Rejsen til førsteholdet

FogedFoto: Joan Barløse

Du kan tydligt spotte et talent i ungdomsrækkerne. Men det kræver en god portion vilje og styrke at komme fra ungdomsfodbold til det professionelle niveau. Der skal arbejdes, og der skal arbejdes hårdt.

Bolden bliver sparket knaldhårdt op mod den unge ranglede spiller. Han fører bolden videre med hælen rundt om sit støtteben og finder en holdkammerat, som om han havde øjne i nakken.

I en alder af blot 17 år blev Mikkel Foged rykket op i Fredericias førsteholdstrup. En milepæl for midtbanespilleren, der – selvom han på mange måder er en teenager, som så mange andre – ikke er kommet sovende til sin succes.

– Jeg startede med at spille i Fredericia, da jeg var tre år gammel, fortæller 18-årige Mikkel, der har været i klubben de seneste 15 år.

Der går ikke mange år, før de dygtige Fredericia-trænere finder ud af, at de har fat i noget specielt. For Mikkel tager det dog lidt længere tid.

– Da jeg begynder på morgentræning i 6. klasse, finder jeg ud af, at jeg er okay god til det her, siger Mikkel Foged.

Allerede som 11-årige begynder Mikkels rejse mod Fredericias førsteholdstrup. Han træner 6-7 gange om ugen – samtidig med han også har en kamp i weekenden.

Det betyder selvfølgelig, at mange af Mikkels timer bliver brugt på en græsplane med en læderbold ved fødderne. Og i sin iver for at gøre det, han elsker mest til sin levevej, har han også været nødt til at opgive flere ting, nu hvor han er blevet ældre.

– Sådan noget med at gå i byen og drikke sig stangsiv, det lægger man til side, fortæller Mikkel Foged og fortsætter:

– Jeg har selvfølgelig stået i situationer, hvor jeg virkelig havde lyst til at tage i byen med drengene og hygge mig. Og nogle gange har jeg faktisk også taget afsted, men jeg har så kun taget en enkelt øl. Der sker jo ikke noget ved at tage med og så tage hjem igen.

Jo mere Mikkels venner tog i byen, desto hårdere arbejdede Mikkel Foged, og det har også betydet, at Mikkel igennem de sidste år har været på et niveau over de andre på hans alder.

Mikkels kvaliteter på banen gav ham derfor de fornødne forudsætninger for at blive en del af Jesper Sørensens trup. Men selvom man har evnerne, så er det noget helt andet at spille seniorfodbold.

– Man har lige skulle skrue sig ind på, at man skal afvikle lidt hurtigere. Det bliver også lidt krads de dage, hvor vi har lange træningspas, så det kan også mærkes på kroppen bagefter, afslutter Mikkel Foged med et smil.


<< TILBAGE TIL OVERSIGT
INSTAGRAM / #FCFREDERICIA