Nyheder

21/09-2015
Sådan er det gået tidligere…

I morgen er det præcis fire år siden – 22. september 2011 – at det lykkedes FC Fredericia at sende netop OB ud af pokalturneringen med en 1-0 sejr på mål af Morten Friis. Spørgsmålet er så, om FC Fredericia kan levere overraskelsen igen i aften?

I morgen tørner FC Fredericia og Superliga-klubben OB sammen, når Monjasa Park slår dørene op til pokalbraget i DBU Pokalens 3. spillerunde.

De to klubber har inden morgendagens kamp stået over for hinanden to gange tidligere i den danske pokalturnering, og tager man et kig på de to opgør, så står det helt lige, idet begge hold har en sejr hver på cv’et.

Første indbyrdes opgør fandt sted tilbage i september 2009, hvor mandskaberne ligeledes krydsede klinger i 3. runde af Ekstra Bladet Cup, som det hed dengang.

Efter en målløs første halvleg udviklede de sidste 45 minutter sig til et sandt festfyrværkeri af en kamp, der dog i sidste ende blev endestationen for FC Fredericia.
Kenan Hajdarevic skulle kun bruge tre minutter fra anden halvlegs start på at bringe FC Fredericia foran med 2-0, inden OB kom i gang og bragte sin komfortabelt foran med 4-2. I overtiden reducerede FC Fredericia ved et selvmål af OB’s Espen Ruud til slutresultatet 3-5.

To år efter – 22. september 2011 og i morgen præcis seks år siden – stod de to hold så igen overfor hinanden, og igen var der tale om en 3. rundekamp i pokalturneringen. Og her lykkedes det FC Fredericia at levere overraskelsen.

For foran 1939 tilskuere hjemme på Monjasa Park snuppede FC Fredericia den videre deltagelse med en 1-0 sejr på mål af Morten Friis i det 35. minut.
Dermed kvalificerede man sig videre til 4. runde, hvor man mødte Viborg FF. Her blev det til endnu et avancement, efter FC Fredericia viste sig stærkest i den forlængede spilletid og straffesparkskonkurrence.

I kvartfinalen stoppede pokaleventyret dog for de rødbusede. AC Horsens vandt med 2-1, og dermed måtte FC Fredericia forlade den danske pokalturnering, men kunne dog glæde sig over, at man aldrig tidligere var nået så langt.

I morgen aften kan FC Fredericia så måske tage et endnu skridt mod et nyt pokaleventyr, når OB som nævnt gæster Monjasa Park. Der er kampstart kl. 18.15, og kampen kan selvfølgelig følges live fra stadion samt direkte på TV3 SPORT 1 fra kl. 18.10.

/FS

Skærmbillede 2015-09-15 kl. 10.27.13


<< TILBAGE TIL OVERSIGT
INSTAGRAM / #FCFREDERICIA