Nyheder

06/10-2016
Slikspiser, supertalent og svømmefar

fc-vb_3333-ny

Foto: Joan Barløse

Dennis Høegh gad ikke rigtig gå til fodbold som helt lille – han ville kun have slik. I dag spiller han i FC Fredericia og har en lille søn. Mød den dygtige offensiv her.

Dennis Høegh har været igennem en stor udvikling som fodboldspiller. Da han startede, gad han ikke rigtig fodboldspillet, det var mest af andre grunde, han dukkede op til træning.

– Da jeg lige begyndte, havde jeg ikke så meget lyst, jeg kom mest for at få slik efter træning. Da jeg så blev en 9-10 år kunne jeg godt se, at fodbold var ret fedt, og jeg blev samtidig dygtig til at spille, siger den i dag 27-årige Dennis Høegh.

Herefter tog ungdomskarrieren fart, da han røg til AGF som ungdomsspiller og fik debut for samtlige af Danmarks ungdomslandshold i de første år af det nye årtusinde. Senere fik han også kontrakt hos Aarhus-klubbens førstehold, men selvom det virker til, at alt kørte på skinner, så kom der flere bump på Dennis Høeghs fodboldvej.

– Jeg har været utroligt meget skadet. Ikke bare i et par uger, men flere gange har jeg siddet ude i et halvt eller helt år – og så kommer man til at tænke over tingene. Jeg har aldrig mistet lysten til at spille fodbold, jeg kunne nærmest ikke få nok, men jeg har overvejet, om man skulle satse fuldt ud på en uddannelse og en anden karriere.

Men heldigvis fortsatte den talentfulde offensivspiller. Efter at have været i Viborg og Hobro kom han til fæstningsbyens fodboldhold i Fredericia, hvor han har spillet siden 2015. Ved siden af fodbolden er han ved at gøre sit liv klar, til når livet som professionel fodboldspiller engang stopper.

– Jeg læser historie i Aarhus med henblik på at blive gymnasielærer. Fodbolden er mit arbejde, og studiet er min hobby, hvor jeg kan dykke ned i noget andet end sporten. Jeg vil gerne være gymnasielærer om nogle år, fordi jeg godt kan lide at arbejde med unge mennesker, som i gymnasiealderen er i en periode, hvor der sker vildt meget. Den proces i at se folk lære og samtidig udvikle sig som mennesker er meget fascinerende, fastslår Dennis Høegh.

Udover studiet og fodbolden er der noget helt andet, der fylder meget i Dennis Høeghs liv. Sigurd kom til verden for cirka et halvt år siden, og da vi taler med Dennis, er han på vej hjem fra babysvømning med den lille ny.

– Jeg tror ikke, han bliver professionel svømmer, men jeg håber, han bliver bedre end mig – for jeg er godt nok dårlig. Men han tager lidt tid i dagligdagen, og selvom jeg stadig ser fodbold i fjernsynet, så er det ofte nu, at det kører i baggrunden, mens jeg skifter ble eller leger med ham, siger Dennis Høegh, som har været glad for sønnen, hvis man er kommet hjem efter en dårlig kamp.

– Jeg har lettere ved at komme over et nederlag, hvis jeg kommer hjem til ham og ser hvor glad han er. Han er god til at få tankerne væk fra kampen.

Sønnen Sigurds mor hedder Sofie, og hun er Dennis’ kæreste – som han mødte i 8. Klasse. De har været sammen lige siden, altså 13 år.

– Vi har gået i børnehave sammen og vores forældre kender hinanden. Hvis vi var blevet gift kunne vi have haft kobberbryllup i år. Det kunne godt virke lidt som et gammeldags arrangeret ægteskab, men det er det nu ikke, siger en grinende Dennis Høegh.

Kæresten Sofie har været på sidelinjen i hele Dennis Høeghs fodboldkarriere, og ifølge ham har hun været lige præcis, som en fodboldkæreste skal være.

– Hun har altid støttet op, og hun har selv spillet fodbold. Men det gode ved Sofie er, at hun aldrig har spurgt ind til de dårlige kampe, dem har jeg selv rodet med. I stedet har hun fokuseret på en masse andet, og nu handler det også om at være en god far og kæreste. Jeg tror det er meget sundt ikke kun at blive bedømt på det, der sker på banen, slutter Dennis Høegh.

Fakta:

 Navn: Dennis Høegh
Alder: 27 år (født og opvokset i Ryomgård på Djursland)
Position: Kant/angriber
Trøjenummer: 7
Tidligere klubber: AGF, Viborg, Hobro


<< TILBAGE TIL OVERSIGT
INSTAGRAM / #FCFREDERICIA