Nyheder

02/03-2017
Talknuseren fra Kolding

fcf-vb-17
Fodbold har altid været en stor del af livet for FC Fredericias Niels Letort, men det var altså ikke det eneste, som koldingenseren mestrede. Kom med bag om FC Fredericias nummer 16.

I et villakvarter dybt inde i Kolding sidder familien Letort ved middagsbordet. En familie som så mange andre, men med en særlig kærlighed til tal. Både Niels’ mor og far var gymnasielærere i matematik, og det smittede af på resten af familien.

– Det, der står klarest for mig, er, at vi sidder inde i spisestuen i mit barndomshjem og øver tabeller og bliver testet i det, vi lærte ugen forinden, siger Niels Letort, mens et smil breder sig på hans læber.

Niels blev hurtigt rigtig god til matematik, og den ambitiøse dreng ville ikke nøjes med at være på de andres niveau. Han ville langt højere op.

– Jeg ville hele tiden være bedre. Det var godt, hvis at man gik i 2. klasse og kunne noget af dét de lavede i 4. Klasse – og det var selvfølgelig endnu federe, hvis man kunne komme til at lære noget som 6. klasserne lavede, fortæller Niels Letort, der selvfølgelig lærte at løse andengradsligninger og differentiere, inden han gik ud af folkeskolen.

Men selvom passionen for tal var stor, så var Niels på mange måde ligesom de andre børn i skolen.

Frikvartererne var altid et af højdepunkterne på dagen, da han sammen med sine klassekammerater kunne drible ud i skolegården.

Matematik var derfor ikke det eneste, som Niels havde en stor kærlighed til. Fodbold var også meget populært. Og matematikken og fodbolden fik lov til at gå hånd i hånd i lang tid, indtil han blev nødt til at tage et – ifølge ham selv – let valg.

– Jeg var faktisk kommet ind på aktuaruddannelsen i København, da jeg blev en tilbudt en kontrakt i FC Fredericia. Men det var kun én rigtig ting at gøre i denne situation, lyder det fra Niels Letort.

Niels valgte som bekendt fodbolden i FC Fredericia, men det betyder ikke, at han har lagt matematikken på hylden.

– Lige nu har jeg faktisk to fuldtidsjob. Jeg spiller fodbold og læser på fuldtid ved siden af, fortæller Niels og fortsætter.

– Det er lidt til den hårde side med fodbolden og skolen, og det kan også godt være, at jeg begynder at drosle ned på det sidste efter sommeren.

Den pligtopfyldende midtbanespillers hoved er fast besluttet på at færdiggøre uddannelsen. Og når kroppen engang siger stop til fodbolden, så vender han tilbage til tallene.

– Jeg vil gerne have noget med fodbold at gøre – så længe som overhovedet muligt, men mit drømmejob (uden for banen, red.) kunne også være i et forsikringsselskab eller en bank, hvor jeg skal sidde og regne og løse problemer ved at være talknuser, afslutter Niels Letort.

Kom og se Niels og resten af FC Fredericia-holdet på søndag, når Monjasa Park danner ramme om årets første turneringskamp mod Næstved. Kampen starter 13:45.


<< TILBAGE TIL OVERSIGT
INSTAGRAM / #FCFREDERICIA