19-årige Victor Torp har kom til FC Fredericia i starten af indeværende sæson, han har været med på træningslejr og han skulle kun bruge én turneringskamp på at score sit første mål i FC Fredericia-trøjen. Selvom han kun er lejet i FC Midtjylland, så handler alt i den her sæson om FC Fredericia.

Først og fremmest, hvordan er du faldet til i FC Fredericia?

– Det er nyt for mig det her. Det er første gang jeg ude fra FC Midtjylland, siden jeg kom til klubben da jeg var 13 år gammel. Men jeg er blevet taget rigtig godt imod her, de andre har været rigtig gode til at vise interesse for mig, både som fodboldspiller og som person, det har været rart.

Victor Torp spillede i sidste sæson på FC Midtjyllands succesfulde U19-mandskab, som i sidste sæson vandt U19-mesterskabet med Victor Torp som en af de bærende kræfter. Sæsonen bød også på kampe i ungdomsrækkernes Champions League, og for Victor selv, så prøvede han også kræfter med en prøvetræning i FC Barcelona.

Hvad kan du mærke som den primære forskel på at spille U19 og så seniorfodbold i 1. division?

– Det korte svar er fysikken. Jeg blev lidt overrasket i vores første kamp mod Næstved over hvor mange fysiske dueller vi skulle ud i. Og så kan man også mærke, at det hele er mere professionelt, det handler om at vinde. Det gjorde det også i U19, men præmien er bare det større på det her plan.

Hvad kan FC Fredericia hjælpe dig med?

– Jeg tror jeg vokse som spiller i FC Fredericia, jeg kan få noget seniorerfaringer og så udvikle mig yderligere rent teknisk, fordi vi spiller som vi spiller – og det passer mig rigtig godt. Og så det her med at komme ud og opleve en ny kultur, og så lære af den. Det tror jeg er meget sundt, hvis man gerne vil til udlandet en dag, at man så allerede har lært hvordan det er at gebærde sig som ny spiller i en klub.

Hvad kan du hjælpe FC Fredericia med?

– For det første vil jeg gerne hjælpe med at få så mange point som muligt, og det må gerne være via mål og assists, men også bare til at vi spiller så godt som muligt.

Hvad har den største forskel været på at komme fra Midtjylland til FC Fredericia?

– Setuppet er naturligvis lidt mindre, omklædningsrummet minder meget om hinanden. Fordi der er fokus på det sociale og vi hele tiden har interaktionen med hinanden. Vi laver meget med hinanden efter træning, og det kan jeg virkelig godt lide.

Føler du dig som FC Midtjylland spiller, eller som FC Fredericia spiller?

– Jeg føler da at jeg er FC Fredericia-spiller, at jeg er en del af den her klub og det vil jeg gøre lige så længe jeg er her. Vi er blevet rystet godt sammen, og selvom jeg havde nogle holdkammerater med fra Midtjylland, så er det jo stadig en helt ny klub og et hold jeg skal ind i. Det hjalp at vi var på træningslejr sammen, hvor vi kunne blive rystet lidt sammen. Vi er ved at ved have opbygget nogle bånd til hinanden. Og det kan jeg også mærke på banen, vi har tillid til hinanden og det gør at man tør prøve nogle flere ting på banen, også selvom det ikke lykkedes hver gang. Men tilliden gør at man tør prøve igen. Og det kommer af at vi faktisk er blevet kammerater, og ikke bare holdkammerater.