Fra midten af januar til midten af februar var Michael Baidoo med Ghanas U20-landshold til African Cup of Nations U20.

Af Andreas Stenshøj

Selvom han spillede en vigtig turnering, var der plads til at se familien hjemme i Ghana, og det var Baidoo glad for:

”Det var godt at være hjemme. Jeg har ikke set min familie i et år, så det var rigtig godt at se dem. Jeg havde savnet dem, og de havde savnet mig.”

Det gode vejr, det at kunne repræsentere sit land og tiden med familien har heller ikke givet det helt store savn til Danmark:

”Jeg har ikke rigtig savnet Danmark. Vejret er meget bedre hjemme i Ghana og i Niger (hvor turneringen blev spillet), og så har tiden med familien betydet meget for mig. Derudover så har jeg nydt at have æren af at spille for Ghana og repræsentere den nye fodboldgeneration i landet.”

Det kan godt være, at Michael Baidoo ikke havde det store savn til Danmark, men sine holdkammerater i FC Fredericia savnede han:

”Jeg savnede holdet. Jeg ville utroligt gerne have været med i Tyrkiet. Jeg så med på Facebook og Instagram, og det så ud til, at de hyggede sig meget med hinanden. og at havde det godt, men jeg havde et arbejde jeg skulle gøre for mit land, og kunne desværre ikke være med.”

Selve turneringen var en succes for Baidoo selv, men ikke for holdet, da de ikke formåede at spille sig videre fra gruppespillet og sikre sig en plads til VM:

”Turneringen gik rigtig godt for mig personligt. Jeg blev skiftet ind og fik fem minutter i den første kamp, og så spillede jeg hele den sidste kamp. Så jeg spillede meget mere end jeg troede, jeg ville komme til, da det ikke er nemt at spille sig på holdet, da der er utroligt mange unge, dygtige og talentfulde ghanesiske spillere ude i verden. Men turneringen gik ikke så godt for holdet. Vi vandt den første kamp og tabte de to sidste, så vi kom ikke videre fra gruppen og kvalificerede os derfor heller ikke til VM. Men på trods af at vi tabte den sidste kamp, hvor jeg spillede hele kampen, synes jeg, at jeg spillede en god kamp.”

Men nu er Michael Baidoo tilbage i FC Fredericia, og han blev også skiftet ind i det første opgør mod HB Køge. En kamp han var glad for at få lov at blive en del af:

”Jeg er glad for at være tilbage og fik også lidt spilletid i den første kamp, hvor vi lavede en flot holdindsats og et flot comeback. Det var fedt at være en del af.”

Den unge ghaneser håber nu på at få lov at spille endnu mere og hjælpe holdet til oprykning:

”Målet for resten af sæsonen er at spille endnu mere, og så vil jeg selvfølgelig gøre mit, dag ud og dag ind, for at spille FC Fredericia i superligaen. Det er der, mine holdkammerater og jeg gerne vil spille,” afsluttede Michael Baidoo.