Vi hev cheftræner Jonas Dal Andersen til side for at høre lidt om kampen i morgen mod HB Køge.

Jonas Dal og Morten Kjærgaard har set lidt af HB Køges kampe her i opstarten og ifølge Jonas Dal ser de helt udmærket ud:

”HB Køge er, ligesom de altid er, et rigtig godt spillende hold, og vi får selvfølgelig vores sag for. Men vi går over med den forhåbning om, at vi kan både styre kampen, men også helst vinde den, men lader det sig ikke gøre, er vi nødt til at gøre brug af noget af det, vi også har trænet på i den her opstart, nemlig at vi skal være tålmodige i vores spil. Så tror jeg nok, at vi skal få et godt resultat med hjem. Det er det, vi både tror og håber på.”

De to foretrukne midtstoppere hos HB Køge sidder begge ud med en karantæne inden kampen på søndag, og det er selvfølgelig en fordel for os, mener Jonas Dal:

”Man må gå ud fra at det er en fordel. Men det er jo ikke anderledes end hvad vi har oplevet. VI har også mistet en forsvarsspiller over pausen, så det er ikke noget der kommer til at afgøre kampen, men det er klart, at det altid er frustrerende for en træner, i dette tilfælde Morten Karlsen, hvis man skal undvære sine to midtstoppere.”

Kampen i morgen er en kamp hvor HB Køge kn overhale os i tabellen, men også en kamp hvor FC Fredericia kan slå et hold til den nederste del af tabellen. Bl.a. derfor er kampen i morgen vigtig:

”Det gør det jo til en ekstremt vigtig kamp. Ikke kun på grund af tabellen, men også for at komme godt afsted, og fordi at vi har brugt så lang tid på at forberede os, og så vil vi godt afsted. Det kommer til at definere, hvordan vi synes vi har arbejdet det sidste lange stykke tid, så den er vigtig på mange måder. Dermed ikke sagt, at hvis vi taber kampen så giver vi op og slår op i banen, værre er det heller ikke. Men det er klart, at når man har ligget stille så længe, så vil man gerne ind og vise hvad det er, der er på spil, og det håber jeg også og har jeg også en tro på, vi nok skal komme til at vise på søndag.”

Til udebanekampen mod HB Køge har klubben arrangeret en bustur for FC Fredericias fans, så de kan komme med til Køge og støtte op om holdet. At nogen gider at hive deres søndag ud af kalenderen for at støtte holdet, betyder ifølge Jonas Dal meget for holdet:

”Det vil jo vise sig, hvor stor betydning det har for holdet. Men når jeg står og tænker på at nogen hiver deres søndag ud af kalenderen og tager over for at støtte os, det er da super fedt og rigtig stort for os, der ikke rigtig har været vant til at have fans med på udebane. Så det er helt suverænt, at der kommer en bus med fans med derover, og er med til at få sat gang i Red Pride også på udebane. Det er bare fantastisk, det kan vi kun klappe i hænderne over og ønske helt vildt velkomment, fordi det er en del af det, der mangler for, at vi kan tage det næste step.”

Det er også noget Jonas Dal mener, er med til at give det sidste til spillerne og ham selv nede på banen:

”Uanset hvad håber jeg, og tror jeg på, at vi har et stort boost, men det er da helt klart med til at give et sidste boost. Det der med at man føler, at nogle står deroppe og holder med en, og at man ikke vil skuffe dem, og at man ikke føler, at man er alene om det her, men at vi har nogle der støtter os og bakker op om os, det er jo helt vildt. At Red Pride kommer med til Køge er et stort rygstød,” afsluttede Jonas Dal Andersen.

Kampen spilles i morgen i Køge kl. 13:45.